OGLAS

osuda hnd-a / Skandal u Istri! Načelnik zbog imovinske kartice gnjusno izvrijeđao novinarku: 'Popuši mi k***c!'

Image
Foto: Općina Tar Vabriga

'On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu - "oćete mi popušiti k***c, možete mi popušiti k***c'

12.2.2020.
16:00
Općina Tar Vabriga
VOYO logo

Načelnik Općine Tar Vabriga Nivio Stojnić je prostački i potpuno neprimjereno svojoj funkciji reagirao danas tijekom telefonskog razgovora s novinarkom Glasa IstreChiarom Bilić.

Naime, na njezino pitanje o njegovim imovinskim karticama, što je tema o kojoj te lokalne novine već duže vrijeme izvještavaju, Stojnić je novinarki Bilić rekao da "mu popuši k***c".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazvala sam gospodina Stojnića danas oko 11.40 sati da ga upitam zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu - "oćete mi popušiti k***c, možete mi popušiti k***c". Ja sam ga potom upitala ako to znači da mi neće odgovoriti na pitanje, a on je i dalje ponavljao istu rečenicu. Tu je naš razgovor završio, kaže Chiara Bilić, koja o slučaju Stojnić izvještava posljednjih tjedana.

Naime, kako piše Glas Istre, u Stojnićevim imovinskim karticama ima više nedoumica i nelogičnosti. Neprijavljivanje OPG-a, što je bio i povod za ovaj telefonski poziv, najnovija je u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HND: Oštro osuđujemo degutantan verbalni nasrtaj na kolegicu Chiaru Bilić

Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje seksistički, degutantan i za javni prostor apsolutno neprimjeren i neprihvatljiv način komuniciranja i ponašanja Nivija Stojnića, načelnika Općine Tar – Vabriga, prema novinarki Glasa Istre Chiari Bilić.

"Istražujući već neko vrijeme imovinske kartice načelnika raznih općina u Istri, kolegica Bilić nazvala je danas načelnika Stojnića i pitala ga za njegove imovinske kartice na što joj je on bezobrazno, potpuno neprimjerenim rječnikom uzvratio: "Pop..i mi k...c", ponavljajući joj to nekoliko puta. Takvu komunikaciju osobe plaćene javnim novcem, odgovorne javnosti, oštro osuđujemo, što zbog bezobraštine i vrijeđanja kolegice, što zbog želje da on i njemu slični postanu svjesni svoje odgovornosti.  Hrvatsko novinarsko društvo u zadnjih je godinu dana nekoliko puta upozorilo na krajnje neprimjerene izjave političara i njihovo vrijeđanje novinarki i novinara, koji su na radnom zadatku. Želeći upozoriti na verbalne zlostavljače, HND je, zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske, prije nekoliko mjeseci pokrenuo i javnu kampanju "Samo odgovorite na pitanje", piše u priopćenju HND -a koje potpisuje predsjednik Hrvoje Zovko i predsjednica Ogranka HND-a Glasa Istre Marica Košta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo