SKANDAL PRI IMENOVANJU DIREKTORICE DRŽAVNIH NEKRETNINA: / 'Predsjednik kućnog savjeta u Mamutici ima veće kompetencije od nje'

Image
Foto: Screenshot/Nova TV

Imenovanje Renate Sabo za direktoricu Državnih nekretnina podiglo je prašinu u javnosti.

8.11.2017.
10:05
Screenshot/Nova TV
VOYO logo

Prema raspisanom natječaju direktor je trebao imati pet godina radnog iskustva na rukovodećim položajima, a Sabo, čini se, to iskustvo nema.

"Da karikiramo, predsjednik kućnog savjetnika u Mamutici u Zagrebu vjerojatno ima veće kompetencije, od osobe koja ispod sebe ima 2, 3 ili 5 ljudi. Po nekom užem shvaćanju vi možete imati jednog čovjeka kojem ste formalno nadređeni pa da ste neki rukovoditelj", kazao je za Dnevnik.hrVedran Đulabić sa Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabo je svoju karijeru počela prije 16 godina. Nakon zaposlenja u FRAG-u, tvrtki koja se bavi proizvodnjom ljepila za etikete na pivskim bocama, otišla je u Hypo Alpe Adria Nekretnine gdje je radila kao prodajni menadžer, a potom je u Hypo-u bila financijski savjetnik i menadžer. Prema riječima ljudi koji rade u toj danas Adikko banci, niti jedna od tih pozicija nije rukovodeća.

U međuvremenu na pitanje vezano uz Sabo, Plenković odgovara: "Ne znam ništa o tome, pitajte nadležno ministarstvo". O njenom imenovanju ne žele govoriti ni u HDZ-u čija je članica, a ni sama Sabo na upite novinara ne odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo