ponijelo ga društvo / Sjeo za volan s 3,79 promila u krvi, u nesreći stradali majka i djeca: 'Ne znam kad će se moj sin oporaviti'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Sve je krenulo na proslavi prve pričesti u Đurđevcu, na kojoj je Josip popio koju čašicu previše, a kulminiralo je nesrećom u kojoj su stradali nevina majka i njeno dvoje djece, srećom, bez težih posljedica

9.6.2018.
10:12
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Josip Kiš, 23-godišnjak iz Molva protekle je nedjelje pretjerao s alkoholom i zatim s 3,79 promila sjeo u automobil, pao u alkoholnu komu tijekom vožnje i izazvao prometnu nesreću između Đurđevca i Grkina u kojoj su lakše stradali majka i njeno dvoje djece. 

Tjedan dana kasnije, Josip je za Podravski.hr otvorio dušu i ispričao kako je došlo do opisane situacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je, kaže, da je napravio strašnu glupost. Da stvar bude još gora, Josip uopće nema vozačku dozvolu. 

Sve je krenulo na proslavi prve pričesti u Đurđevcu, na kojoj je Josip popio koju čašicu previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate kako to već ide na takvim feštama. Društvo vas povuče i krene malo s rakijom za aperitiv, pa malo pive i vina, pa onda još pokoja zdravica sa žesticom i to me je 'vtrglo'. Nikad se dosad nisam tako napio", priča potreseni Josip. 

Kad je kretao doma, družina s fešte nagovarala je Josipa da ne sjeda za volan te da ga netko od njih odveze. No, pijanu glavu, ističe Josip, ne može se odgovoriti od namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam popustio i sjeo sam za volan. Sjećam se vožnje do izlaza iz Đurđevca. Zaspao sam za volanom, a to je prema tvrdnjama liječnika bila alkoholna koma i sljedeće čega se sjećam su prizori iz bolnice. Sestre su me budile i rekle mi što se dogodilo. Moje prvo pitanje bilo je kako su djeca. Nikad sebi ne bih mogao oprostiti da se njima nešto dogodilo. Hvala Bogu da je moja nepromišljenost i glupost imala sretan kraj. Sramim se zbog svega što se dogodilo i ovo mi je dobra lekcija da više nikad ne vozim pijan, a ni bez vozačke dozvole" skrušeno kaže Josip Kiš.

Sreća u nesreći je da nitko nije ozbiljnije stradao - Josip je zadobio tek lakše posjekotine po licu, pa je odmah priveden u policijsku postaju na triježnjenje i iskaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek sam u ponedjeljak popodne došao k sebi i postao svjestan što sam napravio. Iako nemam stalan posao, pokušat ću čim prije uštedjeti za popravak auta u koji sam se zaletio, a onda za autoškolu. Sigurno mi više neće pasti na pamet vožnja bez položenog vozačkog ispita i u pijanom stanju", rekao je. 

Majka i dvoje djece koji su stradali u prometnoj nesreći još su uvijek u šoku. Da 34-godišnja vozačica nije pokušala izbjeći direktan sudar, posljedice bi sigurno bile još teže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije samog zavoja odjedanput se auto iz suprotnog smjera našao u mojoj traci i refleksno sam pokušala skrenuti, no sudar nisam mogla izbjeći. Mi smo se nakon udara zaletjeli u drvo. Aktivirali su se zračni jastuci i kako je sve bilo puno dima i prašine, bila sam u strahu da se auto nije zapalio. Mi još uvijek zbog šoka osjećamo posljedice nesreće, a najviše šestogodišnji sin koji se od nedjelje noću stalno budi s plačem i strahom. To je za njega velika trauma i pitanje je kad će se od nje oporaviti", priča 34-godišnja majka za Podravski.hr. 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo