SJEĆATE SE DIPLOMATKINJE KOJA JE ZAZIVALA BIJELU EUROPU? / Otkaz je još daleko, možda ga i ne bude, a i dalje joj plaćamo finu cifru

Image
Foto: Facebook

Ministarstvo vanjskih poslova nije htjelo odgovoriti na službeni upit o trenutačnom statusu nediplomatične diplomatkinje, ali Službenički sud nam je potvrdio da uskoro počinje proces

23.9.2019.
13:32
Facebook
VOYO logo

Sjećate li se Elizabete Mađarević, prve tajnice Hrvatskog veleposlanstva u Berlinu koja je na Facebooku objavila početkom kolovoza post o "čistoj i autentičnoj Europi"?

Nakon što je na portalu Index.hr objavljen i problematiziran taj njezin post, ali i komentiranje poteza njemačke kancelarke Angele Merkel, dva tjedna kasnije ministar vanjskih poslova, Goran Grlić Radman, objavio je da je diplomatkinja Mađarević suspendirana, povučena s radnog mjesta u Berlinu, a Inspekcija Ministarstva vanjskih poslova ocijenila je njezin postupak kao tešku povredu, te je pokrenut postupak za otkaz ugovora o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRAMOTNI KOMENTARI NAŠE DIPLOMATKINJE U BERLINU: /

Na fejsu širila teški rasizam o 'čistoj Europi'; oglasila se i ona: 'Nisam političarka'

Image
SRAMOTNI KOMENTARI NAŠE DIPLOMATKINJE U BERLINU: /

Na fejsu širila teški rasizam o 'čistoj Europi'; oglasila se i ona: 'Nisam političarka'

Prima 60 posto plaće

No, u rujnu Elizabeta Mađarević je viđena u zgradi Ministarstva, u centru Zagreba, na Zrinjevcu. Koristila je svoj "stari" ured, dolazila na posao, pa su se mnogi pitali i je li možda samo suspendirana sa svog posla u Berlinu i na neki način preseljena u Zagreb?

Nakon što je povučena s posla u Berlinu, i do daljnjega, Elizabeta Mađarević, prima 60 posto svoje diplomatske, berlinske plaće koja je iznosila 2500 eura. Dakle, prima i dalje plaću od oko 1500 eura. No, nije točno da i dalje dolazi na posao u centrali MVP na Zrinjevcu. Neslužbeno saznajemo da joj je rješenje o suspenziji službeno upućeno 11. rujna 2019., no ona ga nije preuzela. Radila je u uredu na Zrinjevcu sve do 13. rujna, kada je, neslužbeno saznajemo, zbog zdravstvenih tegoba napustila zgradu i otvorila bolovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Facebook objava Mađarević o čistoj Europi

Prvo ročište 27. rujna

Na službeni upit Net.hr-a, o trenutačnom statusu diplomatkinje Mađarević, nismo dobili odgovor iz Ministarstva vanjskih poslova iako nam je službenica iz PR odjela više puta obećala da će odgovoriti, no uspjeli smo saznati na Službeničkom sudu da je proces protiv Elizabete Mađarević započeo.

Prvo ročište je zakazano za 27. rujna. No, uobičajeno je da procesi na Službeničkom sudu potraju i nekoliko mjeseci i posve je neizvjesno hoće li diplomatkinja Mađarević doista i ostati bez posla. Pretpostavljamo da će cijelo vrijeme primati plaću, spomenuti iznos: 60 posto od posljednje plaće prve tajnice Veleposlanstva u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo