Mladi poduzetnik iz Irana /

Sjećate se čovjeka koji nas je osvojio kada je s Trga sklonio ozlijeđenog goluba? Evo tko je on!

Image
Foto: Facebook

Nakon fotogalerije objavljene na našem portalu, javio nam se čitatelj s informacijama o velikom dobročinitelju

3.11.2018.
16:30
Facebook
VOYO logo

Nakon smo na portalu Vijesti.hr objavili fotogaleriju o slučajnom prolazniku koji je na Trgu bana Josipa Jelačića zamijetio ozlijeđenog goluba pa ga sklonio na sigurno, javio nam se čitatelj s informacijama o čovjeku velikog srca.

Čitatelj Filip Fabijanić dao nam je do znanja kako je slučajni prolaznik na glavnom zagrabačkom trgu njegov suradnik. Mladi poduzetnik iz Irana, Ehsan Ghasemi, koji je spasio jadnog goluba inače ima desetogodišnje iskustvo rada s nevladinim organizacijama usmjerenim na rad za dobrobit djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Potez dana: Prolaznik na Trgu zamijetio ozlijeđenog goluba pa ga sklonio na sigurno

Image

Potez dana: Prolaznik na Trgu zamijetio ozlijeđenog goluba pa ga sklonio na sigurno

Ehsan je s mladim ljudima iz svoje sredine razvio ideju SAY, s kojom je došao u Zagreb na natjecanje mladih startup poduzetnika u organizaciji Bečke organizacije Startup Live, koja pruža podršku mladim inovatorima. To se dogodilo prošli tjedan, a nakon odluke žirija njihov je projekt pobijedio.

O čemu je točno riječ?

Svima je dobro poznat koncept Tamagochija u kojem se osoba brine o potrebama virtualnog bića. Ljudi su se toliko vezali za to biće da su u Japanu neki nažalost počinili samoubojstvo u trenutku kad je Tamagochi zbog njihovog nemara umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo uzeli taj koncept duboke povezanosti iz te veoma popularne igre i usto se priupitali: Što bi se dogodilo kada bi svaka interakcija s virtualnim bićem imala utjecaj na stvarno živo biće? Što kada bismo u suradnji s eBayem i Amazonom, koje bismo povezali s našom mobilnom aplikacijom, omogućili ljudima da šalju razne potrepštine djeci diljem svijeta? Od pelena, bojanke, knjige pa sve do bicikla ili obrazovanja", ispričao nam je Filip, inače član tima i voditelj hrvatske inicijative ovog projekta.

VEZANE VIJESTI:

Projekt se zove SAY jer ispunjava potrebe djece. Aplikacija povezuje djecu s virtualnom obitelji na temelju sličnosti, a čuje se i glas, dok identitet ostaje neotkriven do punoljetnosti djeteta kada ima mogućnost odlučiti želi li upoznati virtualnu obitelj. Razvijen je demo te aplikacije i pobjedom tog projekta kao nagradu dobili su priliku povezati se s austrijskom mrežom poduzetnika i investitora.

Ovu akciju je uistinu vrijedno podržati jer je glavna ideja pomoć djeci, kojoj će se kroz projekt SAY ostvariti nedostižni snovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo