BIT ĆE 300 MJESTA / Sjajna vijest za roditelje u Karlovcu: Za svu djecu bit će mjesta u vrtiću!

Image
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell

Vrtić u Rečici je u izgradnji i u rujnu će biti gotov, a izgradnja vrtića u Luščiću uskoro započinje i trebao bi biti završen za godinu i pol, dok za ovaj u Hrnetiću slijedi projektiranje, najavio je gradonačelnik Mandić

13.3.2024.
16:57
Nikola Ćutuk/Pixsell
VOYO logo

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić izjavio je da će sva djeca imati mjesto u vrtiću, pošto je u Zagrebu preuzeo ugovor o dodjeli bespovratnih 700 tisuća eura iz NPOO-a za rekonstrukciju i dogradnju vrtića u Područnoj školi Hrnetić.

Objasnio je da će taj cilj ostvariti ulaganjem u objekt u Hrnetiću te izgradnjom vrtića u Rečici i na Luščiću za koje je već osiguran bespovratni novac iz NPOO-a. "Vrtić u Rečici je u izgradnji i u rujnu će biti gotov, a izgradnja vrtića u Luščiću uskoro započinje i trebao bi biti završen za godinu i pol, dok za ovaj u Hrnetiću slijedi projektiranje, rekao je Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta tri vrtića raspolagat će s 300 mjesta koja će dobiti djeca bez obzira jesu li im oba roditelja zaposlena ili ne. Novac dobiven iz NPOO za Hrnetić odnosi se na financiranje izrade projektne dokumentacije, rekonstrukciju i dogradnju, stručni nadzor, troškove promocije i vidljivosti, ističu iz grada.

"Rekonstrukcijom i opremanjem prostora sadašnje Područne škole Hrnetić bit će osigurano šest dnevnih boravaka za 88 djece predškolske dobi, odnosno četiri dnevna boravka za djecu jasličke i dva dnevna boravka za djecu vrtićke dobi", dodali su iz gradske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Zagreb dobio sportski objekt u potpunosti prilagođen djeci vrtičke dobi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo