Ovaj čovjek je dokaz da ne smijete odustajati. Uspijeva bez obzira na sve

Dinko Štivičić iz Darde dokaz je da ni u najtežim situacijama ne treba odstajati. U jednom trenutku ostao je bez posla, djece... ali nije se dao.

24.12.2012.
12:01
VOYO logo

Obitelj Štivičić u Dardu je doselila prije četiri godine. Glava obitelji, 37-godišnji Dinko, odmah je među mještanima prepoznat kao vrijedan čovjek i brzo se prilagodio novoj sredini. Njegove prepoznate kvalitete nagnale su načelnika Antu Vukoju da mu ponudi staru roditeljsku kuću što Dinko nije odbio. U nju je uselio sa svojom suprugom i petero djece starosti između tri i devet godina.

"Živimo od socijale, dječjeg doplatka i poneke nadnice. Sigurno je da bi nam trebalo više, ali što je, tu je", priča bračni par. No, Dinko čija je struka tapeciranje namještaja ne preza ni od kakvog posla. U novom domu sve je sam obnovio. Često odlazi na nadnice, a ponekad glumi i klauna na dječjim rođendanima. Volio bi, kaže, dobiti posao, ali je svjestan krize i velikog broja nezaposlenih, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije no što je došao u Dardu Dinko je prošao težak put. Radio je u jednoj slavonskobrodskoj tvrtki i ondje dobio otkaz.

Ozlijedio se na radu i ostao bez posla

"Ozlijedio sam se na radu, pa mi ugovor na određeno vrijeme više nisu htjeli produžiti, iako sam molio da me zaposle bar kao noćnog čuvara. Dan danas traje sudski proces vezan uz odštetu", ispričao je Dinko koji je nakon toga radio i kao sezonac na moru. Nije odustajao i njegov trud se isplatio jer je uspio povratiti svojih tada troje djece koji su neko vrijeme bili smješteni u skrbničkoj obitelji u Novoj Gradiški. Nakon toga upoznao je Nurijetu koja je u brak dovela još jedno dijete, dok je peto plod njihove ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni u jednom trenutku, kaže, nije odustajao jednako kao što to ne čini ni danas. K tome se ne žali. Božić će, kaže, dočekati zajedno. Možda ne s prebogatom trpezom i mnoštvom darova, ali dostojno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo