filmska priča / Sirijac Radwan jedan je od najuspješnijih poduzetnika u Hrvatskoj: 20 godina nakon rata vratio se i u Vukovaru otvorio tvornicu

Jedan od najvećih trgovaca lijekovima u regiji, koji rijetko govori pred kamerama, svoju je filmsku priču ispričao Borisu Miševiću

2.11.2016.
19:04
VOYO logo

Skroman i smiren. No u biznisu magistar farmacije Radwan Juakhadar je vrlo ozbiljan igrač. Iz Sirije je došao sa diplomom fakulteta i pred sam rat u Vukovaru otvorio prvu privatnu ljekranu u Hrvatskoj. No sreća nije trajala dugo.

"Skoro do 20 dana do prije pada Vukovara sam bio tamo. Bilo je tako teško da sam sadržaj veledrogerije poklonio HV-u. Tamo je sve bilo srušeno, stan mi je izgorio", ispričao nam je Radwan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali instiknt za biznis mu nije izgorio. U Zagrebu je počeo ispočetka sa jednom ljekarnom. Korak po korak danas je jedan od najvećih trgovaca lijekovima u Hrvatskoj sa preko 600 zaposlenih. U Vukovaru je čak otvorio tvornicu. Kaže da formula za uspjeh u trgovini i biznisu ljudski pristup.

"Trgovina je kultura, trgovina nije harač. Trgovina je vizija. Trgovina je povjerenje. Dakle prva stvar u biznisu je da ja moram steći vaše povjerenje", kaže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan je na to što je Sirijac. Podsjeća da je iz zemlje gdje je počeo svijet i gdje se križaju židovstvo, kršćanstvo i islam. Veliki dio obitelji mu je i dalje u Alepu koji trpi velika razaranja.

"Imam dolje dva brata i dvije sestre plus cijela familija. Moj brat je tamo advokat i pitam ih hoće li doći, a on kaže - pa dok još nije srušen naš stan - nećemo", ispričao je Radwan koji dodaje da zna što prolaze jer je i on prošao pakao Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato želi da u njegovoj tvornici u Vukovaru jednog dana radi barem 300 ljudi. A do sada su mu se svi poslovni planovi ostvarili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo