prosvjedne akcije idu dalje / Sindikati o prijedlogu ministrice: 'Ne osjećamo odgovornost ako će matura kasniti ili upisi u škole'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Prosvjetni sindikati najavili su nove akcije

20.11.2019.
11:15
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama izvijestili su da njihove prosvjedne akcije idu dalje. Tako će danas će organizirati akciju "Potrubi za obrazovanje" tijekom koje će sindikalni aktivisti na raskrižjima od Sheratona do Arene od 13 do 14 sati stajati s transparentima pozivajući sudionike u prometu da ih podrže. 

Na Trgu svetoga Marka u četvrtak će se održati manji prosvjed 300-njak članova sidnikata.

"Bit će to, kako ga zovemo 'Prosvjed šutnje' jer smo do sada sve rekli", poručio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća konferencija za medije bit će održana u petak i tad će, kazao je, najaviti detaljno prosvjed koji će biti održan 25. studenog na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Sindikalisti su izvijestili i da je danas u štrajku 89 posto srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na prijedlog ministrice Blaženke Divjak da se za učenike osmih razreda i maturante ipak održava nastava zbog upisa i mature, Mihalinec je rekao da Vlada čini štetu i da nije normalno da 28 dana nitko s njima ne razgovara, ali da im i ne pada na pamet da sami oslabljuju štrajk. 

"Neka premijer ode u bilo koju školu i pita zašto štrajkaju. Ne osjećamo odgovornost ako će matura kasniti ili upisi u srednje škole", istaknuo je i obrušio se na pravobraniteljicu za djecu koja nije došla na današnji sastanak u Ministarstvo obrazovanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vladi važnije 'druženje' s članovima Europske pučke stranke od 460 tisuća učenika. Sudbina 460.000 ne tiče se pravobraniteljice čak ni toliko da dođe k nama i kaže kakvi smo mi gadovi", kazao je Mihalinec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo