mogu biti mirni / Sindikati Agrokora nakon sastanka s Dalić i Ramljakom: 'Ne postoji bojazan od gubitka radnih mjesta ni u jednoj kompaniji'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon prezentiranih podataka i rasprave, predstavnici sindikata složili su se da ne postoji bojazan od gubitka radnih mjesta ni u jednoj kompaniji

17.11.2017.
18:07
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

U petak, 17. studenog 2017. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, na poziv potpredsjednice Vlade, održan je sastanak s predstavnicima sindikata koji djeluju u okviru sustava Agrokor d.d.. Sastanku je prisustvovalo 30-tak predstavnika radnika, izvanredni povjerenik Ante Ramljak i njegovi savjetnici Zvonimir Mršić i Teo Vujčić.

Raspravljalo su o aktualnom stanju u Agrokoru i svim njegovim kompanijama  te o mjerama koje poduzima izvanredna uprava.  Upravo je i pravovaljana informiranost predstavnika i članova sindikata bila glavni cilj ovoga sastanka na kojem su bili predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, Sindikata trgovine Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata te predstavnici Hrvatske udruge radničkih sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku potpredsjednica Martina Dalić naglasila je kako je „Agrokor bio i ostao privatna tvrtka, a tražbine prema kompaniji imaju isključivo samo vjerovnici i oni vode glavnu riječ kako u dosadašnjem procesu tako i u nadolazećem procesu nagodbe“.

Na sastanku, koji je trajao gotovo dva sata, izvanredni povjerenik Ramljak koji je i upoznao predstavnike sindikalnih središnjica, a s čijim se sindikalnim povjerenicima u Agrokorovim kompanijama održavaju redoviti kontakti, s tijekom postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je kroz razgovor i konkretna pitanja predstavnika sindikata odgovorio na brojna pitanja radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prezentiranih podataka i rasprave, predstavnici sindikata složili su se da ne postoji bojazan od gubitka radnih mjesta ni u jednoj kompaniji, da se postupak izvanredne uprave odvija dobro i dali punu podršku u daljnjem radu izvanredne uprave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo