Sindikalisti opet imaju briljantnu ideju!

Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata ima novu ideju za rješavanje krize!

16.2.2011.
15:51
VOYO logo

Naime, zbog bojazni da će se pesimistična prognozirana brojka od 350.000 nezaposlenih uskoro ne samo doseći, već i nadmašiti, predlaže hitnu "sjedaljku" Vlade, sindikata i poslodavaca. Predstavnici tih triju subjekata inače tvore Gospodarsko-socijalno vijeće, nadaleko poznato po tome što se gotovo nikad, ni u čemu ne može složiti.

"Obzirom na zapuštenost gospodarstva i izostanak učinkovitih mjera za prevladavanje krize i pokretanje gospodarskog oporavka zemlje, uz istovremenu "diplomatsku ofenzivu na EU", doista jest logičan zaključak kako se zbog cilja dovršetka pregovora sa EU zanemaruje stanje u vlastitoj zemlji", napisao je u otvorenom pismu premijerki Jadranki Kosor Sever te dodao kako su potrebne hitne mjere kako bi se zaustavilo potonuće hrvatskog gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drukčija obrada podataka o nezaposlenosti i odugovlačenje s objavom podataka ukazuju kako se Vlada boji izaći pred javnost i izreći istinu o stanju u gospodarstvu i broju nezaposlenih jer za taj problem nema rješenje, ne samo za sada, nego i za ubuduće. Stanje se neće promijeniti samo zato jer se o njemu ne govori. Priznavanje problema i suočavanje s njim već su barem nekakav početak traženja rješenja", podučio je Sever.

"Nastavno na naše ranije zahtjeve za sastancima vezanim uz najavljenu privatizaciju hrvatskih nacionalnih dobara, sazivanje Povjerenstva za praćenje cijena te visoku razinu neplaćanja i neisplata plaća, tražimo hitno organiziranje sastanka Vas i članova Vlade RH sa predstavnicima sindikata i poslodavaca u cilju hitnog dogovora oko iznalaženja rješenja za pokretanje hrvatskog gospodarstva, rasta zaposlenosti i poboljšanja uvjeta života hrvatskih građana. Alarmantna brojka od 334.326 nezaposlenih, kao i očekivani daljnji rast broja nezaposlenih, te rastući problemi u gospodarstvu nameću takav sastanak kao prioritet svih prioriteta", zaključio je Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102160304006 arti-201102160360006 arti-201102150713006 arti-201102150544006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo