TREĆA OPCIJA / Sinčić za RTL otkriva fenomen Živog zida: 'Mi smo vjerodostojni populisti'

Dok su sve političke stranke u prosincu zabilježile pad potpore, jedino Živi zid - raste. Popeo se na nikad viših 11 posto potpore, pretekao Most i postao treća hrvatska opcija

27.12.2017.
18:51
VOYO logo

Živi zid dosegnuo najbolji rejting dosada i postao treća opcija. Od aktivista na ulici, do aktivista u Saboru - retoriku nisu mijenjali, pa i priznaju formulu uspjeha. "Mi se bavimo popularnim problemima, problemima koji opterećuju stotinu tisuća, milijune naših građana, a ne nekoliko tajkuna ili interesnih skupina. U tom smislu možemo reći da smo vjerodostojni populisti", kazao je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić.

Činjenica je da su na deložacijama bili prije visoke politike. Kao i kada su u nju ušli. No, i da saborske klupe koriste za samopromociju. Od odjeće, dovođenja srednjoškolaca u Sabor  do snimanja na Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosincu dosegnuli i najbolji rejting u povijesti. HDZ i SDP i dalje su na vrhu, no Živi zid je s 11 posto potpore postao treća opcija i pretekao MOST. Dok iz SDP-a priznaju: "Ljevica je uvijek kritična i glasovi koji danas idu Živom zidu su lijevi glasovi. Prema tome sve je stvar kvalitetnog rada i sve se može i da popraviti", kazao je Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a.

MOST-ov bivši strateg Ivica Relković poručuje: “Budući da je SDP pretvoren u Živi zid preko Marasa, HSS u Živi zid preko Beljaka, a MOST u Živi zid preko Bulja i Grmoje ispada da su birači rekli svi se pretvarate u Živi zid, idemo glasati, odnosno idemo se opredjelit za autentični Živi zid." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su prerušavanjem i oni skupljali političke bodove. Sinčić kaže kako stranka i dalje ostaje pri tome da neće koalirati s ikim. "Idemo uvijek na pobjedu, naš je cilj osvojiti vlast sami. Ako se pojave neke druge nove stranke koje dosat nisu u saboru koji su spremni na promjene, nisu vezani uz elite spremni smo i s njima surađivat", kazao je Sinčić. 

Uz Sinčića, saborski je mandat preko Živog zida dobila i njegova supruga, no prepustila ga je jer je od tada rodila dvoje djece. Očinstvo Sinčiću nije suzbilo ambicije, pa bi, kaže, nakon prošlih predsjedničkih izbora ponovno mogao u utrku za Pantovčak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo