Sinčić će braniti kuću bivše nogometne legende

Za utorak je najavljena deložacija obitelji Varteksove legende Zorana Brlenića, a svoj dolazak potvrdio je predsjednik udruge Živi zid Ivan Vilibor Sinčić.

12.1.2015.
22:03
VOYO logo

Živi zid objavio je da će u utorak u 9 sati ujutro policija i ovršitelji još jednom pokušati deložirati obitelj Zorana Brlenića, bivšeg slavnog nogometaša Varteksa, iz njihove obiteljske kuće u Donjem Knegincu pored Varaždina.

"Najveći apsurd sutrašnje deložacije leži u tome što će banci policija asistirati u izbacivanju obitelji na ulicu, iako ni ona sama ne može vratiti podignute kredite. Ludost da ne može biti veća!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što vidite što se događa s privatnom imovinom, jasno vam je što uskoro čeka državnu imovinu", stoji u postu na Facebook stranici Živog zida.

Kako su dobili informacije da će policija blokirati prilaze cestama u ponoć, aktiviste koji žele doći su pozvali da im se priključe prije toga. Ivan Vilibor Sinčić je navodno već stigao u Donji Kneginec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužna priča

Bivši nogometaš Varteksa, Zoran Brlenić 2004. godine uzeo kredit u jednoj maloj banci. Otplatio 186.000 kuna, no zbog bolesti supruge i gubitka posla nije ga mogao vraćati. Varaždinski Općinski sud je krajem lipnja prošle godine donio zaključak o ovrsi nad kućom, dvorištem i oranicom Brlenićevih budući da ih supružnici Zoran i Snježana nisu dragovoljno predali banci. Banka je tako kuću kupila na sudskoj dražbi za 300.000 kuna kao ovrhovoditelj", piše portal eVarazdin.

Sinčić: Ništa se ne može predvidjeti

Prvi pokušaj deložacije u srpnju prošle godine spriječili su aktivisti udruge Živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro smo upoznati sa situacijom obitelji Brlenić. Ova kuća je njegov dom i dužnost nam je da se solidariziramo s njim te spriječimo deložaciju. Ništa se ne može predvidjeti, no borit ćemo se do posljednje kapi znoja da spriječimo deložaciju", rekao je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo