NE ODUSTAJE /

Sin talijanskog bračnog para na koje je naletio Horvatinčić nastavlja sudsku borbu: 'Sutkinja Šupe počinila je nevjerojatnu pogrešku'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

'Nastavit ćemo borbu i pokazati ono što je jasno svima, a to je da je Horvatinčić kriv, i to dvostruko'

3.11.2017.
8:40
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Federico Salpietro, sin talijanskog bračnog para koji je poginuo u pomorskoj nesreći kada je na njihovu jedrilicu naletio gliser kojim je upravljao Tomislav Horvatinčić, rekao je za Slobodnu Dalmaciju kako ne bi dolazio na objavu presude da je znao kakav će biti ishod sudskog postupka.

Salpietro tvrdi kako je presuda presedan te da je uvijek imao vjeru i pravdu u hrvatski sud. "Želio sam nastaviti vjerovati i tijekom drugog suđenja. Sutkinja Maja Šupe počinila je nevjerojatnu pogrešku, a to nije samo moje mišljenje već je činjenica. U početku je proglasila Tomislava Horvatinčića krivim, a sada ga je oslobodila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li to normalno? Je li to profesionalno? Nije se uzela u obzir njegova izjava i skica koju je sam iscrtao kada je tvrdio da je poduzeo sve da izbjegne sudar i kako je mahanjem rukama upozoravao moje roditelje. To je bila službena izjava dana policiji", tvrdi Salpietro.

"Nastavit ćemo borbu i pokazati ono što je jasno svima, a to je da je Horvatinčić kriv, i to dvostruko, ne samo za nesreću već i za sve laži koje je govorio ovih šest godina. Ista stvar je i sa svjedokinjom Anicom Đerđa, koja je izmijenila iskaz koji je dala policiji i kasnije pred sudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ne preostaje nam mnogo stvari za napraviti, treba nam samo pošten i profesionalan sudac koji će uzeti u obzir sve suprotne verzije koje je dao Horvatinčićev tim na početku postupka i tijekom suđenja", rekao je Salpietro za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo