Šima Krasić se bori za opstanak u fotelji?

Iako se, nakon isteka njenog drugog mandata, očekivalo da će Šima Krasić otići s mjesta glavne državne revizorice, sada se pojavljuje špekulacija kako će na tom mjestu ipak ostati.

14.7.2010.
11:58
VOYO logo

Nakon isteka mandata Šime Krasić, Hrvatska bi novu glavnu državnu revizoricu ili revizora trebala dobiti najkasnije na jesen. No, moglo bi se dogoditi da, unatoč tome što ima 71 godinu i uvjete za punu starosnu, ali i povlaštenu dužnosničku mirovinu, na toj funkciji i dalje ostane Šima Krasić.

Navodno je to njezina želja, koju, prema pisanju Poslovnog dnevnika, potvrđuje i njeno pojavljivanje pred kamerama Nove TV. Naime, Krasić je dosad bila zatvorena za medije, a ovaj put je kamere ugostila u svom uredu te pred njima poručila kako bi na čelnom revizorskom mjestu ostala ako bi je netko smatrao nužnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vladajućem HDZ-u očito je ne smatraju neophodnom, jer pred Sabor namjeravaju izaći s novim kandidatom, Ivanom Klešićem, karlovačkim državnim revizorom. Za Klešića su puni riječi hvale, a kao posebnu kvalifikaciju za čelno revizorsko mjesto ističu njegov magisterij iz financijske revizije.

U HDZ-u tvrde i kako Krasić lobira kod SDP-a i nudi dogovor da je podupru za još jedan mandat, a ona će nakon dvije godine podnijeti ostavku i povući se u mirovinu kako bi SDP potom mogao izabrati "svog" čovjeka za preostalih šest godina. Takvom bi se akcijom, prema toj interpretaciji, pokušalo spriječiti da HDZ sada izabere "svog" revizora na idućih osam godina, piše Poslovni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SDP-u takav razvoj situacije opovrgavaju, i ističu kako još nisu razgovarali ni o jednom imenu. Zanimljivo je kako u Odbor za izbor i imenovanja nije još stigao nijedan prijedlog stranačkih klubova za novog državnog revizora, s izuzetkom HSS-a koji predlaže izbor - Šime Krasić.

Prethodni članci:

arti-201007120754006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003020276006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo