ŠIKLJALO 200 LITARA VODE U SEKUNDI: / U Splitu pukla tlačna cijev, dio grada bez vode

Image
Foto: PIXSELL
29.6.2017.
19:40
PIXSELL
VOYO logo

Ispred poslovne zgrade ViK u Hercegovačkoj oko 15 sati puknula je vodovodna cijev zbog čega je ulica poplavila, a veći dio Gripa ostao bez vode.

"Pukla je tlačnogravitacijaska cijev vodoopskrbnog sustava Gripe, zbog čega će bez vode biti Tršćanska i Dubrovačka ulica. Mole se građani za strpljenje dok se ne uspostave alternativni pravci vodoopskrbe te da izbjegavaju Hercegovačku ulicu u kojoj će se obavbljati radovi na sanaciji cijevi" rekla je Danijela Pranić, službenica za informiranje splitskog Vodovoda i kanalizacije za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nethr_galerija url="http://net.hr/danas/hrvatska/poplava-u-splitu-pukla-cijev-gripe-bez-vode"]

"Čim govorimo o puknuću tlačno gravitacijske cijevi, kojom protječe 200 litara u sekundi, radi se o većem kvari. Sve činjenice, koje sam pratio na crpnoj stanici, nisu ukazivale na to da bi do ovakvog kvara moglo doći. Moramo napomenuti da smo zaista promptno reagirali u cijeloj ovoj situaciji, glavno čvorište s ventilima smo odmah zatvorili, tako je uz ulicu onemogućeno daljnje istjecanje veće količine vode, zbog koje se promet kraće vrijeme na tom mjestu otežano odvijao. Tako je onemogućen i pad sustava vodoopskrbe većeg dijela grada" rekao je Ivica Perić, v. d. tehničkog direktora ViK-a .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 18 sati, veći dio je ponovo dobio vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike