wow efekt /

Siguran i pouzdan: Na Pravu rutu me odvezao auto godine

Image
Foto: Domagoj Sever

Ovaj tekst je samo rezultat mojeg oduševljenja novim Peugetom 3008. Plan mi nije bio pisati niti jednog slova o autu, ali nakon Prave rute Gorskim kotarom i Likom odlučio sam napisati dodatan tekst o novom Peugeotu 3008.

10.1.2017.
15:47
Domagoj Sever
VOYO logo

Prije puta nisam znao da je auto dobitnik nagrade za Hrvatski automobil godine, a prvi WOW efekt dogodio se već kod preuzimanja automobila u salonu, jer sam izgled vozila je impozantan. Robusnosti doprinose prednja kromirana masa i prodorna halogena svjetla dok predivna zlatna karoserija, koja može biti i dvobojna, ostavlja bez daha. Već pri prvom sjedanju u auto sa svojih 190 cm osjetio sam prednost prostranosti Peugeotovog SUV-a.

Image
Foto: Domagoj Sever

Unutrašnjost izgleda spektakularno: 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir, visoko smještena instrument ploča izvedena u LCD tehnologiji, koja je podesiva i prilagodljiva, kompaktan upravljač sa ugrađenim komandama i električnom upravljačkom ručicom automatskog mjenjača koja izgleda zaista svemirski, prekidači koji podsjećaju na klavirske tipke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Domagoj Sever

Neobično malen volan  u vožnji izvrsno leži u rukama i pridonosi jednostavnosti vožnje. Glavne funkcije udobnosti, poput audio sustava (vrhunsko ozvučenje francuske audiofilske marke Focal), klima uređaja, navigacijskog sustava, upravljanja postavkama vozila ili telefona, dostupne su uporabom elegantnih kromiranih komandi inspiriranih upravljačkim komandama aviona.

Image
Foto: Domagoj Sever

Poboljšani Park Assist sustav koristi kamere koje snimaju kompletno područje oko automobila i prikazuju ga na ekranu vozila. Pogled iz ptičije perspektive prikazan je u realnom vremenu tijekom manevra. Na taj način vozač ima 360° pogled oko automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Domagoj Sever

Tehnologija kočenja Active safety brake automatski aktivira kočnice ukoliko detektira neizbježan sudar. Ugrađena kamera i radar otkrivaju stacionarne i pokretne objekte u prometu te ukoliko vozač ne zakoči na vrijeme sustav automatski aktivira kočnice.Uporabom radarskog senzora sustav automatski detektira vozilo ispred i automatski održava sigurnu udaljenost korištenjem kočnica i gasa. Ova funkcija radi na brzinama između 30 i 160 km/h.

Image
Foto: Domagoj Sever

Michelin je razvio posebnu Primacy 3 gumu za novi PEUGEOT 3008 koja ujedinjuje estetiku velike 19" gume s virlo visokom efikasnošću što povoljno utječe na potrošnju goriva i smanjenje emisije štetnih plinova.

Image
Foto: Domagoj Sever

Zbog velike količine foto opreme koju nosim na putovanja izuzetno mi je bitna veličina prtljažnika, a zapremnina od 591L dovoljna je i za najzahtjevnije korisnike. Oduševljenje grijanim sjedalima na -11°C na Plitvičkim jezerima ne moram niti opisivati. Na kraju mogu samo još jednom zaključiti, vrhunski auto koji je s razlogom proglašen HR autom 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo