Simoni Fuzul i Borni Škornjaku vlastiti posao nije opcija već realnost u koju su prije dva tjedna, kad su otvorila palačinkarnice Roll’n’Joy u Dalmare centru, hrabro zakoračili.
Simona i Borna studenti su Veleučilišta u Šibeniku, smjer turistički menadžent, i znanje stečeno na kolegijima primijenili su u stvarnosti i hrabro ‘zaplivali’ poduzetničkim vodama. Poduzetnom dvojcu ovo nije prvi zajednički projekt budući da već dva ljeta vode smoothie bar u Zadru i zahvaljujući tome ‘ispekli’ su ugostiteljski zanat i naučili kako voditi poduzeće.
– Naša zajednička priča krenula je prije dvije godine kad smo u ljeto 2015. otvorili smoothie bar u Zadru. Povezali su nas projekti na fakultetu i činjenica da smo oboje odlučni studenti i članovi Studentskog zbora. Oboje smo imali poduzetnički duh koji je kroz razgovor samo jačao i nakon samo tri mjeseca poznanstva pripremili smo i započeli priču sa smoothie barom u Zadru. Kako se oboje bavio sportom i živimo zdravim životom, smoothie bar nam se učinio dobrom idejom, a i sama činjenica što je riječ o ponudi koja je nedostajala. Nismo stali na tome već smo razmišljali što preko zime, što raditi kada nema puno turista i sljedeći projekt je, zahvaljujući brojnim putovanjima i činjenici što su palačinke rastući trend, odlučili smo krenuti s tom pričom. Ipak, htjeli smo tu priču razviti u nešto drugačijem smjeru i ponuditi neštom novo, a to su upravo veganske, bezglutenske i integralne palačinke koje smo uvrstili u ponudu uz one klasične. Htjeli smo pokazati da slatko može biti i zdravo. Smjesu za palačinke radimo sami, po recepturi koju sam napravila nakon dugotrajnog istraživanja, priča nam Simona i objašnjava kako su u projekt krenuli nakon dugotrajnog istraživanja.
Više pročitajte na Šibenskom portalu.