menadžer i producent /

Šibenska priča: Razgovor sa Zoranom Škugorom

Image
Foto: Šibenski portal

Zoran Škugor, jedan od najuspješnijih menadžera i producenata u povijesti s ovih prostora, za Šibenski portal dao je ekskluzivni intervju i najveću priču o mladom šibenskom stolnotenisaču i ministrantu koji je puno godina poslije vladao jugoslavenskom a posebno hrvatskom estradom.

9.8.2016.
12:56
Šibenski portal
VOYO logo

U crkvi sv. Ivana, gdje sam bio ministrant, gore na katu bio je stol za stolni tenis koji smo igrali prije i poslije vjeronauka. Kako sam zavolio taj sport upisao sam se u nekadašnji ‘Kutić’ i tamo našao Bimba, profesora Toholja, Duška Vuletića, Branka Gulina, Vanju Dadić, Keti Rošu, Nadu Dendu, Emicu  Baranović. Bilo je to 1966., ’67., tu negdje.. Čak smo igrali prvu jugoslavensku ligu. Klub se financirao od tadašnje Sofke, ali i s novcem od plesnjaka subotom i nedjeljom koji su bili u tom prostoru . Svirali su šibenski bendovi: ‘Polaris’,’Pauci’, ‘Stop’, a mi djeca smo bili na garderobi. Zarađivao sam džeparac, imao sam 13 godina. Dolazili su ‘Miovci’ pa sam ja bio velika faca sam sebi jer sam im otvarao klub da mogu vježbati.

Tu sam negdje počeo sakupljati ploče, singlica ‘Letter’ od Joe Cockera bila je prva. Predsjednik kluba Duško Vuletić mi kaže nema više bendova, kako ćemo dalje živjeti? Iznajmio sam dva zvučnika, jedno pojačalo, dva gramofona, imao sam nešto ploča, nešto posudio i počeo biti DJ sa 17 godina. Light show su bile 4 žarulje u boji, nosili smo ih u TLM da se oboje, a koje sam spojio na pojačalo da žmigaju. Umjesto plakata otvorili bi prozor da se čuje glazba prema Poljani i onda bi ekipa dolazila. Preko ljeta sam sve to prebacio na igralište ‘Partizana’. Klubu je išlo 10%, a meni 50 %, od kojeg sam plaćao najam tehnike. To su bila dva zvučnika po 25 k snage, danas svatko u autu ima bar 2 x 50. Bilo bi toliko svijeta da su se gramofoni tresli, pa su ploče preskakale, stavljao sam kovanice da igle što manje odskaču. Taj program sam imao dva ljeta, tri puta tjedno. Danas je to tvrđava Barone. 15 minuta prije ponoći se gasila glazba da ljudi mogu spavati. To je baš bilo popularno, puno ljudi, a kad ne bi bilo zabave dolazili su iz komiteta omladine – daj Škugore smisli nešto. Onda sam imao program u hotelu ‘Krka’, od ’67.-’70. Dolazi bend iz Zagreba da bi svirali, preteča Novih fosila, na čelu s Vladimirom Kočišem Zecom.  Kažem, ajmo probati. Bilo je super. Vodice, Murter, Biograd, Primošten i tako do 1974. Iste godine imao sam diskoteku s Dankom Radićem u Murteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu Škugorovu priču pročitajte na Šibenskom portalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo