SESTRE PO ORUŽJU: / Upoznajte tri djevojke kojima se ostvario životni san

Image
Foto: screenshot/HRT

U veličanstvenom vojnom mimohodu hrvatskih Oružanih snaga sudjelovale su i tri djevojke, sestre po oružju, o kojima je Hrvatska televizija napravila poseban prilog.

4.8.2015.
19:59
screenshot/HRT
VOYO logo

Sve tri s ponosom kažu kako su jedva dočekale početak mimohoda i ističu kako im nošenje odore Oružanih snaga Republike Hrvatske nije samo posao nego i životni poziv.

Ljubav prema domovini

Vukovarka Silvija Palac ima 27 godina i pripadnica je 1. mehanizirane bojne Sokolovi u kojoj je dio četveročlane posade na minobacaču, a posao joj je usmjeravanje minobacača. Oružanim snagama pristupila je prošle godine, kazala je za HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako joj je, kao Vukovarki, od malena usađena ljubav prema domovini.

Psihihičke i fizičke predispozicije uvelike određuju zaduženja u vojsci, ali i napredak u karijeri, a ona se kao žena izvrsno nosi s tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više voli vojnu odoru nego haljinu

Naizgled krhka, 23-godišnja Monika Ćelić pripadnica je 2. motorizirane bojne Pauci. Također je dio posade minobacača, ali kao strijelac.

S ponosom nosi beretku svoje postrojbe, kaže, i zbog svoga strica koji je nekoć bio pripadnik iste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se odlučila priključiti vojsci mnogi su joj, kaže, govorili da to nije za nju i da je preslaba za taj poziv. No, pokazala je da nije niti krhka niti slaba. A vojničku odoru, kaže, radije nosi nego haljinu.

Za razliku od onih koji jedva čekaju vikende da odu kući, ona, kaže, jedva čeka doći na posao i obući odoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema muško-ženskih podjela

Sanja Brestovac pripadnica je 2. mehanizirane bojne Gromovi.

Kaže da njene kolege ne prave razliku između muškaraca i žene te da si svi međuosbno nastoje pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova i zadataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema podjele na muške i ženske poslove", kaže mlada vojnikinja.

"Ne mogu vam opisati kako mi srce već sad kuca 100 na sat, a vjerujem da će biti i više zbog onih kojih više nema i koji su značili nešto za ovu državu", kazala je Sanja uoči početka mimohoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT/Danas.hr

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo