PREDSJEDNIK DIP-a / Sessa u RTL-u Danas: 'Izborna šutnja više se ne može kontrolirati i gubi svoj smisao'

Predsjednik Državnoga izbornog povjerenstva Đuro Sessa u RTL-u Danas kazao je da je izborni dan u Hrvatskoj protekao uglavnom mirno

26.5.2019.
18:55
VOYO logo

Predsjednik Državnoga izbornog povjerenstva Đuro Sessa u RTL-u Danas kazao je da je izborni dan u Hrvatskoj protekao uglavnom mirno. 

"Bilo je nekih prijava o kršenju izborne šutnje i kandidata, i medija. Mi sada te prijave ispitujemo. Nismo ih danas do kraja obradili jer smo imali nekih drugih važnijih poslova. Ako utvrdimo da se radilo o ozbiljnom kršenju izborne šutnje, podnijet ćemo prijave za prekršajni postupak", rekao je Sessa i objasnio da su kazne za kršenje izborne šutnje novčane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kome u konačnici treba izborna šutnja i treba li je ukinuti, Sessa misli da je izborna šutnja "atavizam iz nekoga drugog vremena".

"Sa svim današnjim mogućnostima koje mediji pružaju vrlo je teško uopće poštovati izbornu šutnju i mislim da bi je trebalo ograničiti samo na prostor biračkoga mjesta i prostor oko biračkoga mjesta i da bi je trebalo, naprosto, ukinuti jer se više ne može kontrolirati i gubi svoj smisao", kazao je Sessa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da prema izlaznim anketama u dijaspori je glasovalo oko 12 ili 13 tisuća glasača i nije siguran da će ti glasovi odlučivati o mandatima jer je glasovalo gotovo 800 tisuća građana. "Naravno, svaki glas se računa i svaki glas jednako čini razliku", zaključio je Đuro Sessa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo