AUTOMOBILI IZ SNOVA / Senzacionalne cijene na aukciji u Zagrebu: samo na jednom vozilu država zaradila 685.000 kuna!

U zagrebačkoj podružnici Hrvatskog autokluba održana je aukcija automobila koje je bivšim vlasnicima zaplijenila carina. Rekordnu cijenu među prodanim vozilima postigao je talijanski superautomobil Lamborghini Murcielago, koji je tri godine nakon zapljene prodan za 685.400 kuna

3.6.2015.
20:15
VOYO logo

Lamborgini, Aston Martin - ili Mercedes? Nije ovo ženevski autošou, nego carinsko skladište zapljenjenih automobila - a ova tri danas su pronašla nove vlasnike. Na javnoj licitaciji, Denis je svoj auto snova kupio za 335 tisuća kuna - ni trećinu nekadašnje vrijednosti.

"Kupio sam Aston Martin. Služit ćemo se po gradu s njim, vozikati malo. Isplati se, auti stoje ovdje po par godina, dosta su stajali, ali imam auto servis i nije nam problem ga složiti, da se điramo", kaže Denis Ištvanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendardni Lamborghini Murcielago u skladište je stigao prije tri godine. Riječ je o automobilu koji je nov stajao oko tri milijuna kuna. Njegova početna cijena na današnjoj dražbi iznosila je 685 tisuća kuna. Na kraju je i prodan - i to za samo 400 kuna više od početne cijene.

Za 35 tisuća kuna novog je vlasnika našao i poprilično očuvani Mercedes CL, pa ne čudi da za aukcije koje je inače zabranjeno snimati - vlada velik interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upućeni u ovakve dražbe tvrde da najskuplje primjerke često preko posrednika zapravo otkupljuju pravi vlasnici koji su i počinili carinske prekršaje, odnosno na razne načine pokušali izbjeći plaćanje davanja na vozilo u Hrvatskoj.

"Od 26 ponuđenih vozila prodano ih je 17. Najviša cijena je bila 685.400 kn, dok je najniža cijena bila 850 kn", otkriva Robert Kučinac iz područnog carinskog ureda Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prljave cerade ponekad skrivaju još mutniju prošlost. Nije tajna da su neke od oduzetih automobila vozili pripadnici krim-miljea. Kupci su često i trgovci automobilima. 

Pravilo je viđeno - kupljeno, a reklamacija nema. Što znači da će pravu istinu o stanju automobila novi vlasnici doznati tek kod automehaničara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo