USKORO pada DOGOVOR /

Senzacija nakon današnjih pregovora: Plenković otkrio bitnu informaciju i prije nego je sve dogovoreno!

'Detaljno smo govorili o nadležnosti u pojedinim resorima, broju ministarstava, kao i o precizno identificiranim željama i ambicijama što HDZ-a, što Mosta'

4.10.2016.
19:07
VOYO logo

Održan je novi krug pregovora HDZ-a i Mosta o formiranju nove vlade. Nakon sastanka pred novinare su izašli čelnici Andrej Plenković i Božo Petrov.

"Detaljno smo govorili o nadležnosti u pojedinim resorima, broju ministarstava, kao i o precizno identificiranim željama i ambicijama što HDZ-a, što Mosta, o kojim resorima su trenutno fokusirani naši prioriteti. Mislim da smo s današnjim razgovorima blizu rješenja koje će omogućiti i učinkovitu i kvalitetnu vladu. Dogovoreno je da se tijekom jutra nastave razgovori kada je riječ o našim kolegama koji se bave nacrtom programa buduće vlade i da se tijekom popodneva održi novi susret na kojem bismo nakon konzultacija bili u poziciji sasvim se približiti našem cilju uspostavljanja kvalitetne suradnje HDZ-a i Mosta kao dvaju partnera buduće stabilne parlamentarne većine i buduće stabilne vlade", rekao je šef HDZ-a Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovori se nastavljaju sutra poslijepodne, nadam se da će se na kraju postići dogovor. Mislim da je realno očekivati razrješenje u ovih par dana", izjavio je Petrov koji nije potvrdio, ali ni demantirao da je HDZ pred Most stavio izbor - ili ministarstvo unutarnjih poslova ili mjesto predsjednika Sabora.

Ako znamo da su informacije s pregovora curile na kapaljku, pomalo je senzacionalno zvučala potvrda Andreja Plenkovića da će buduća vlada imati nešto manje ministarstava nego dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo