Šeks prijatelju u dugovima sredio kredit

13.3.2010.
12:16
VOYO logo

Vladimir Šeks je to rekao u Osijeku 27. veljače, obilazeći pogone tvrtke Zvonka Bede, unatoč činjenici što je tvrtka Doseg, jedna iz poslovne imperije tog osječkog poduzetnika, državi ostala dužna više od 20 milijuna kuna.

Doseg, koji je završio u stečaju i iz Sudskog registra izbrisan 30. svibnja 2008. godine, osječkoj Poreznoj upravi ostao je dužan 19,007.880,11 kuna, a carinskoj ispostavi još 973.095 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je posebno zanimljivo jest da se tvrtka Doseg bavila i djelatnošću koju sada obavlja Drava International - reciklažom sekundarnih sirovina i proizvodima od plastike. Dok je tvrtka Doseg tonula u stečaj, Bede je 21. travnja 2005. osnovao tvrtku Drava International, čija je djelatnost također reciklaža sekundarnih sirovina i proizvodnja plastike.

I ne samo to - Drava International kupila je strojeve tvrtke Doseg i nastavila raditi na istoj lokaciji te propale tvrtke, u osječkoj Drinskoj ulici 121. Strojevi Dosega, naime, bili su opterećeni hipotekom tadašnje Slavonske banke pa ih je ova prodala na dražbi, a ponovno su došli u Bedeovo vlasništvo tako što ih je kupila njegova nova, tada tek osnovana tvrtka - Drava International.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik i direktor Drava Internationala Zvonko Bede tijekom privatizacije postao je vlasnik nekoliko velikih i do tada uspješnih osječkih tvrtki, poput Name, Litokartona i Tvornice žigica Drava. Posljednje dvije - koje su zapošljavale više stotina radnika - već godinama ne rade, a poznata osječka Robna kuća Nama prije nekoliko godina prodana je Konzumu, piše Jutarnji list.

Prethodni članak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo