ŠEFICA KRIZNOG STOŽERA: / '53 zaražene osobe nisu razlog za veliku brigu, ali moramo biti svjesni da se ne pridržavamo mjera'

Image
Foto: N1 screenshot

Šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva broj od 53 zaražene osobe u hrvatskoj nije razlog za zabrinutost, ali je brine nepridržavanje osnovnih epidemioloških mjera, poput držanja distance,

20.6.2020.
19:13
N1 screenshot
VOYO logo

Šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, Maja Grba Bujević komentirala je u Dnevniku N1 televizije novi porast broja zaraženih. Nakon što je u četvrtak i petak zabilježeno po 11 novih slučajeva, danas je ta brojka narasla na 19. Grba Bujević smatra da te brojke nisu razlog za zabrinutost, ali je upozorila da se građani ne pridržavaju epidemioloških mjera koje su i dalje na snazi.

"U Hrvatskoj danas imamo 53 oboljele osobe od koronavirusa od čega je osam na bolničkom liječenju, na respiratoru nemamo nikoga, a nitko od pacijenata na bolničkom liječenju nema teške simptome. Pedeset i tri oboljele osobe nisu razlog za našu veliku zabrinutost, ali moramo biti svjesni da se ne pridržavamo mjera koje smo uveli, a koje su i dalje na snazi. Moramo priznati da smo se opustili", poručila je Grba Bujević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EPIDEMIOLOG KAIĆ OTKRIO ŠTO ĆE PRVO ZABRANITI AKO NAM SE KORONA VRATI NA STARO: /

'Previše smo se opustili i ne držimo se mjera'

Image
EPIDEMIOLOG KAIĆ OTKRIO ŠTO ĆE PRVO ZABRANITI AKO NAM SE KORONA VRATI NA STARO: /

'Previše smo se opustili i ne držimo se mjera'

Situacija je pod kontrolom

Dodala je da je situacija pod kontrolom i da oboljeli u posljednja dva dana imaju puno prijenosa zaraze unutar svojih obitelji i poznatih kontakata. Apelirala je na pridržavanje epidemioloških mjera držanja distance, češćeg pranja ruku i nošenja maski u zatvorenim prostorima.

"Ovo nije trenutak da bi govorili o restriktivnim mjerama jer broj nije toliko zabrinjavajući", poručila je Grba Bujević na pitanje o mogućem pooštravanju mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebne mjere za izbore

Prokomentirala je i održavanje skorašnjih parlamentarnih izbora potvrdivši da je Državno izborno povjerenstvo u stalnom kontaktu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo te da svakodnevno prati epidemiološku situaciju. Dodala je da će na dan izbora biti propisane posebne mjere koje će tada biti aktualne. Komentirala je i dugotrajni rastući dug veledrogerijama.

"Sto posto sam sigurna da će se pronaći razumno rješenje jer naši pacijenti neće i ne smiju ostati bez propisane terapije i lijekova", zaključila je Grba Bujević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo