razbacivanje novcem / Šefica Agencije uništila službeni Audi pa naručuje automobile vrijedne više od tri milijuna kuna?!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ravnateljica APPRRR-a Matilda Copić uhvaćena je kako se službenim automobilom koristi u privatne svrhe

28.10.2019.
18:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Na parkingu Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), u Ulici grada Vukovara 269 u Zagrebu, stoji službeni automobil Audi A4, registracijskih oznaka ZG 3659 DT. Posljednja koja ga je vozila u ljeto ove godine bila je Matilda Copić, ravnateljica APPRRR-a, javlja Telegram.

Ljetos dok je ravnateljica Copić vozila prema Dalmaciji došlo je do kvara i motor Audija gotovo je potpuno uništen. Zbog neodržavanja i neredovnog servisiranja na vozilu je pukao zupčasti remen. Izmjena tog važnog dijela motora stoji oko 2500 kuna. Šteta na motoru automobila A4 neusporedivo je veća i ne isplati se popravljati. Zato vozilo leži na plaćenom parkingu ispred APPRRR-a, zauzimajući mjesto gostima za koje je to parkirno mjesto namijenjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Do kvara službenog automobila Audi A4, starosti 11 godina, došlo je na službenom putu ravnateljice u svrhu otvaranja projekta sufinanciranog iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja. U tijeku je procjena automobila kako bi se u skladu s načelima dobrog financijskog upravljanja i Smjernicama Ministarstva financija donijela ekonomski najpovoljnija odluka”, odgovorili su na Telegramov upit i izbjegli objasniti je li automobil redovito održavan.

U tri i pol mjeseca unajmili su 11 automobila

Telegram je saznao kako je u planu APPRRR-ove nabave za ovu godinu kupnja vozila u iznosu od 3,2 milijuna kuna bez PDV-a. U Agenciji su uporno odbijali odgovoriti koliko službenih automobila nabavljaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Postupci nabave roba, usluga i radova koje provodi Agencija, a koji su potrebni za obavljanje poslova iz nadležnosti Agencije, pri čemu skrećemo pozornost da je u tijeku provedba nekoliko tisuća kontrola na terenu, provode se sukladno Zakonu o javnoj nabavi. Informacije o njima su javno dostupne bilo na stranici Agencije, bilo u Elektroničkom oglasniku javne nabave'', priopćili su iz Agencije. No Telegram javlja kako traženih podataka - nema.

Iz Agencije u kojoj je zaposleno oko 850 ljudi, nisu odgovorili ni koliko automobila, uz one vlastite, imaju u najmu. Prema neslužbenim izvorima Telegrama, uz 45 službenih vozila, APPRRR u najmu ima još dvadesetak automobila. Iz posljednjeg poziva za nabavu usluge najma automobila vidljivo je kako je Agencija za plaćanje u poljoprivredi samo za razdoblje od 15. srpnja do 31. listopada, dakle za tri i pol mjeseca, tražila u najam 11 automobila i za njih platila 166.000 kuna bez PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanje, u imovinskoj kartici prijavljenoj Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, nema naveden automobil u svom vlasništvu. Službeni Audi A4, koji je trenutno neupotrebljiv, svojedobno je snimljen u dvorištu obiteljske kuće Matilde Copić u Pokrovniku nedaleko od Drniša, odnosno, ondje njezin otac ima OPG-a (koji uredno prima poticaje Agencije na čijem je čelu njegova kći). Ravnateljica je to objasnila rekavši da se nalazila u kontroli OPG-ova jer su stizale pritužbe na nepravilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo