ŠEF VATROGASACA TEK IZ MEDIJA SAZNAO ZA POŽAR? / Vatra poharala Dinaru, gasili je pčelari i granični policajci

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vatra koja je gorjela od subote, opustošila je velik dio Dinare. Je li opet došlo do zakazivanja procedura?

25.7.2017.
8:38
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Naš proslavljeni alpinist i član HGSS-a jučer je apelirao na hitnu intervenciju na Dinari koju je gutao požar dva puta veći od onog kraj Splita. 'Naš čovjek je još tijekom subote obišao teren. Na planini se nalaze svega četiri vatrogasca. Neki ljudi gase svoje pčele, tu je nekoliko pripadnika pogranične policije. Ponudili smo Centru 112 desetak ljudi, tri vozila, 20 brentača, bili smo spremni izaći na teren braniti Dinaru od požara. Poslije toga nam se nitko nije javio. Sada je požar postao katastrofalan', rekao je jučer Stipe Božić.

Sada dodaje kako je do šefova vatrogasaca vijest o požaru stigla tek putem medija. 'Tek kad sam progovorio u medijima, pojedini vatrogasni zapovjednici doznali su da je na Dinari požar. Dražen Glavina, zapovjednik županijske JVP, tvrdi da je tek u ponedjeljak ujutro doznao za taj požar. A pojedini su se ljutili jer sam sve to rekao javno', rekao je Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj požar, koji bukti od subote popodne, djelomično se proširio i na dio BiH, gore većinom trava i nisko raslinje. Tijekom ponedjeljka je na terenu bilo dvadesetak vatrogasaca s osam vozila iz DVD-ova Sinj, Trilj i Vrlika, te dva kanadera.

Image
VATRA GUTA DINARU, A NA TERENU SU SAMO 4 VATROGASCA - Stipe Božić ogorčen: /

'Požar je katastrofalan, a nikoga nije briga'

Image
VATRA GUTA DINARU, A NA TERENU SU SAMO 4 VATROGASCA - Stipe Božić ogorčen: /

'Požar je katastrofalan, a nikoga nije briga'

'Oko 80 posto požara je pod kontrolom. Kuće, vikendice i štale su obranjene u Jukića stajama, spriječeno je širenje požara prema Vučipolju, Vrdovo je pod kontrolom, no vatra se dijelom proširila prema Vještić gori i prema BiH. Jedan dio terena zahvaćenog požarom je pod minama, pa tamo ne idemo, a dio prema BiH se ne gasi jer je taj dio potpuno planinski, nepristupačan, pa ga ne gase ni kolege iz susjedne države', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Stipe Ančić, zapovjednik DVD Sinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ančić je prokomentirao i Prizmićeve navode o HGSS-ovoj ponudi z apomoć.

'Mene osobno nitko nije zvao. Uz vatrogasce požar gase mještani i pčelari. Bilo je informacija u medijima da nedostaje vatrogasaca na terenu, što nije istina. U nedjelju smo poslali 15 ljudi, pet vozila, tri firebusa i dva kanadera, a u subotu su letjela dva kanadera. Neke dijelove nismo mogli ni gasiti jer je miniran teren, a ono što i dalje gori je trava od pola metra. HGSS nije osposobljen za gašenje, a ja da sam primio njihov poziv ne mogu ih angažirati i preuzeti odgovornost za njih', rekao je za Slobodnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo