'NABAVNU CIJENU NEĆU KOMENTIRATI' / Šef Ureda za obnovu vozi luksuzni automobil koji je pripadao dileru kokaina, a drag je menadžerima i nogometašima Reala

Novi Audi Q7, kakav vozi Gordan Hanžek, državni tajnik Ureda za obnovu, vrijedi kao dva stana u Petrinji, onoj u kojoj i oko koje stoji obnova

22.12.2022.
23:38
VOYO logo

Gordan Hanžek, državni tajnik Ureda za obnovu, dobio je luksuzni Audi Q7. Prethodno je taj automobil pripadao dileru kokaina, kojem je oduzet nakon presude.

Prostoran, kvalitetan, siguran. Audi Q7 je prvoklasni automobil kakav voze menadžeri, poslovnjaci, predsjednici uprava i… državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Dobio ga je od Ministarstva državne imovine za ništa kuna. Ured kojemu je Hanžek na čelu zadužen je za obnovu Banije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri godine Ured tražio automobil

"Vozimo automobil koji je star sedam godina i koji nam je dodijeljen za nula kuna. Kada je nova nabavna cijena, to je automobil više srednje klase. Nabavnu cijenu uopće neću komentirati. Taj automobil vozimo već godinu i pol dana", kazao je Hanžek za RTL Direkt.

Novi automobil, objašnjava, njegov je ured tražio četiri godine i dobili su puno odbijenica. Imao je jedan star 13 godina koji je prešao više od 660.000 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj automobil je na servisima, popravcima, koštao 200.000 kuna. U lipnju 2021. godine, upućeni smo da tražimo automobil na carinskoj zapljeni i od strane Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine smo upoznati da postoji na raspolaganju automobil tih karakteristika, te više srednje klase, koji je zaplijenjen i o kojem danas govorimo", objasnio je Hanžek.

Za tog dužnosnika predviđena niža klasa vozila

Međutim, Hanžek, kao državni dužnosnik druge skupine, ne bi ni smio voziti službeni automobil više srednje klase. Za njega je predviđena srednja ili niža klasa. Ali, nije plaćen pa ga tehnički smije voziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je luksuzno vozilo. Ono jest sada staro sedam godina, ali je i dalje luksuzno vozilo, i mislim da se državni tajnik, kada je nabavljao to vozilo, jednostavno trebao zahvaliti i reći: Gledajte, ja ne mogu voziti takvo vozilo na teren, na Baniju gdje su ljudi u kontejnerima, a kuće nisu obnovljene", kazao je za RTL novinar Telegrama Andrej Dimitrijević, koji je otkrio taj slučaj.

'Takav automobil je skup za održavanje'

Urednik magazina Auto motor i sport Kristijan Tićak kaže da je problem što je takav automobil skup za održavanje i popravljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te su automobile donedavno dijelili nogometašima Real Madrida, kao sponzorske. Onda znate o kakvom se automobilu radi. Pogotovo je u tom tijelu državne uprave apsolutno neadekvatna i neprimjerena poruka koja se šalje vožnjom takvog automobila", kaže Tićak.

Po njemu, taj su automobil trebali prodati i novac uplatiti u državni proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav automobil bi trebao završiti na nekakvoj licitaciji, biti prodan, a novac bi trebao završiti u državnom proračunu", smatra.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo