MALA LAŽ, RĐAVA LAŽ... / Šef TZ-a hvali se rezultatima, a sada ga poklopili: 'Broj noćenja je 10.000 manji, a izjave o elitnoj destinaciji su groteskne'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Predsjednik udruge koncesionara ističe kako su jedini rekorderi hoteli, koji su su zadnji čas spuštanjem cijena za 'all inclusive' aranžmane rušili imidž destiacije i izbiijali zaradu svim ostalim ugostiteljima

22.8.2023.
16:57
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

“U razdoblju od 11. do 31.7. ove godine općina Bol ostvarila je 10 posto više noćenja i 12 posto više dolazaka. Premašili smo lanjske rezultate i poprilično smo zadovoljni. Očekivano, rekao bih”, tvrdio je za N1 direktor Turističke zajednice Bol, Ante Trutanić.

A sada ga je žestoko poklopio Dario Kožul predsjednik udruge koncesionara na javnom i pomorskom dobru općine Bol, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Do 31.07. ukupni broj noćenja u privatnom smještaju je bio za više od 10.000 manji u odnosu na 2022. godinu. Do toga datuma ogromna većina ugostitelja i ostalih uslužnih djelatnosti (male trgovine, brodari, iznajmljivači rekvizita za plažu) bilježe između 10 i 35% slabije rezultate u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Kožul.

Ruše imidž destinacije

Dodaje kako su jedini rekorderi Blusun hoteli koji su sa svojim last minute, praktično, all inklusive ponudama doveli masu prosječnih gostiju “koje su zaključali u svoje hotele te tako direktno utjecali na značajno smanjenje potrošnje gostiju u destinaciji kao i na rušenje vlastitog i imidža čitave destinacije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato Kožulu nisu najbolje sjele ni izjave šefa TZ-a kako su "možda podigli cijene cijene smještaja i prehrane za nijansu, međutim, Hrvatska je jedna elitna destinacija i mora težiti tomu".

Image
HLADAN TUŠ /

Šok i nevjerica! Podbacila naša regija za elitni turizam, zakazali glavni gosti: 'Svi su se zaigrali s cijenama...'

Image
HLADAN TUŠ /

Šok i nevjerica! Podbacila naša regija za elitni turizam, zakazali glavni gosti: 'Svi su se zaigrali s cijenama...'

“Bilo kakva spomen ‘ekskluzivnog turizma’ u našoj destinaciji je u najmanju ruku groteskna!", zgraža se Kožul, ali donekle i amnestira šefa TZ-a od rezultata: "Da ne bi bilo zabune, sve gore navedeno nikako se ne može pripisati sadašnjem direktoru TZ Bol jer nema ni godinu dana da je stupio na tu dužnost”, dodaje Kožul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo