ŠEF OSJEČKE RADIOLOGIJE KOJI JE, NAKON OTKAZA, IŠČUPAO SVE IZ SVOG UREDA KAŽE: / 'Sve sam najavio ravnatelju i dobio odobrenje'

Image
Foto: Facebook/Net.hr

Odluku o otkazu nisam donio ishitreno niti nepromišljeno već trezveno i nakon dovoljno promišljanja, kaže bivši predstojnik Zavoda za radiologiju KBC-a Osijek

27.9.2019.
22:01
Facebook/Net.hr
VOYO logo

"Kao profesionalac, prvenstveno liječnik, ne želim komentirati medijske napise. Svoju profesionalnu karijeru izgradio sam na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, koju volim i smisao je mojeg stručnog i znanstvenog rada. Osobne stvari odnio sam uz prethodnu najavu i odobrenje ravnatelja", kazao je za 24sata doc. dr. Tamer Salha, bivši predstojnik Zavoda za radiologiju KBC-a Osijek koji je, nakon što je dao otkaz, iz svog ureda odnio krevet, kutnu garnituru i ostalo... Dodao je kako su svi ostali dijelovi teksta 'vezano uz objave na drugim portalima dio netočnih i izmišljenih izjava onih koji su izjavu davali ili potpisnika objavljenog članka'.

"Odluku o otkazu nisam donio ishitreno niti nepromišljeno već trezveno i nakon dovoljno promišljanja", kazao je Salha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAOS U OSJEČKOJ BOLNICI: Doktori se pobunili protiv šefa, on dao otkaz, došao kamionom i iščupao fotelje, krevet i tuš iz svog ureda

Odnio sve, kutnu garnituru, krevet, čak i zastore za tuš kabinu

Podsjetimo, kako je Net.hr prvi objavio, nakon što je 15 specijalista Zavoda za radiologiju KBC-a Osijek od ravnatelja doc.dr. Željka Zubčića ultimativno pismeno zatražilo smjenu predstojnika Zavoda, doc.dr. Tamera Salhe, zaprijetivši otkazima ne bude li razriješen do podneva, Zubčiću nije preostalo drugo nego kolegu i svog vjenčanog kuma zamoliti da sam preda ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salha je pak, razočaran izostankom podrške ravnatelja i prijatelja, ne samo podnio ostavku nego i dao otkaz te napustio KBC. No, vratio se još istog dana oko 22 sata s kamionom obiteljske tvrtke Pestrid i pod okriljem noći odvezao namještaj iz ureda u kojem je donedavno stolovao. Njegov nasljednik, doc.dr. Franjo Katić, jedan od 15 pobunjenih specijalista, nije imao na što sjesti i na čemu raditi kada je sutradan ujutro došao na posao. Salha mu je iz ureda odnio kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet i zastore za tuš kabinu te ostavio praznu sobu.

Ipak, sve te stvari su i bile njegove

“Rekao sam v.d. predstojniku, dr. Katiću, da ako je to inventar bolnice mora ga vratiti. Kako mi nije ništa javio, pretpostavljam da je u pitanju ipak privatni namještaj kolege Salhe. Siguran sam kako ga ne bi odnio da nije njegov”, kazao nam je ravnatelj Zubčić, vidno potresen kako zbog bizarne situacije za ustanovu kojom rukovodi, tako i zbog duboke povrijeđenosti do jučer bliskog suradnika kojeg je dvije i pol godine štitio kao predstojnika u učestalim sukobima s osobljem Zavoda, nastojeći ondje uvesti red, ali očito na pogrešan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još istog dana Zubčić je naložio bolničkim službama kupnju novog trosjeda, dvije fotelje i zastora tuš-kabine za ispražnjen ured šefa Radiologije. Nitko međutim, ne zna gdje je namještaj koji je u sobi bio prije prethodne zamjene. Jedan od specijalista koji je želio ostati anoniman, a s bivšim šefom bio je u dobrim odnosima, potvrdio nam je kako je dr. Salha vlastitim novcem opremio ured kada je imenovan predstojnikom. Razumije i što je, ogorčen zbog iznuđene ostavke, demonstrativno odnio ono što je njegovo. Ipak, tim je činom prouzročio neočekivane teškoće u radu Zavoda, zbog čega bi korištenje osobne opreme zaposlenika u javnim bolnicama valjalo ograničiti, a raspolaganje njome posebno regulirati.

Ravnatelj dopustio ulazak kamiona u krug bolnice

Na pitanje liječnika kako je Salha uspio u krug KBC-a uvesti kamion i još na njemu iznijeti namještaj, ravnatelj im je priznao da mu je ulazak osobno dopustio. Zbog svega toga bivši je predstojnik izložen optužbama i izrugivanju na društvenim mrežama, a kolege koje su ga podržavale sve to tumače kao tipičan primjer linča nad njim u režiji većine kojoj nije odgovaralo uvođenje više reda i odgovornosti u rad Zavoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Salha nije htio komentirati slučaj za Net.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike