ŠEF HGK IMA PLAĆU OD 23.000 KN: / Ali, ukupna primanja su veća, spominje se iznos od 56.000 kn; 'To nekima možda izgleda puno...'

Image

'Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od 90-ih ima svoju tvrtku naravno da imam i određene prihode i neke druge koje sam u ovih 30 godina stvarao.

2.2.2021.
8:49
VOYO logo

Luka Burilović, šef Hrvatske gospodarske komore, sinoć je gostujući u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" potvrdio kako njegova mjesečna plaća u HGK iznosi 23.000 kuna. No, na pitanje je li istina da njegova ukupna mjesečna primanja iznose najmanje 56.000 kuna, Burilović nije izravno odgovorio, već je samo kazao da su neki navodi točni, a neki nisu. Podsjetimo, Burilović prima i naknade u nadzornim odborima državnih tvrtki i agencija, a tome još treba pribrojiti nepoznat iznos mjesečnih prihoda koje ostvaruje kao privatni poduzetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim naglasiti da sam ja danas inzistirao da se objavi moja plaća s obzirom na to, da podsjetim, Hrvatska gospodarska komora nije državna institucija nego je stručno-poslovna organizacija, ja nisam državni dužnosnik i ne podliježem Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, ali sam rekao da želim biti transparentan i reći kolika je moja plaća. Da, ona je 23.000 kuna", rekao je Burilović.

Potom je pojasnio: "Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od 90-ih ima svoju tvrtku naravno da imam i određene prihode i neke druge koje sam u ovih 30 godina stvarao. S obzirom na ove okolnosti gdje ljudi teško žive, to nekima možda izgleda jako puno i ja to mogu razumjeti. Ovi neki iznosi koji su danas spominjani nisu točni, ali moja plaća u HGK je 23.000 kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Otvorenog ga je potom opet upitao je li istina da sve zajedno to onda iznosi 56.000 kuna koje svaki mjesec prima na ruke, Burilović nije htio potvrditi već je samo znakovito kazao: "Kao što sam već rekao, imam još primanja u određenim institucijama i nešto preko svog privatnog biznisa, ali mislim da nije vrijeme da o tome govorim niti je umjesno da govorim o svojim privatnim poduzetničkim aktivnostima".

Image
BILO JE VESELO U 'OTVORENOM': /

Ministar Ćorić: 'Ne vjerujem ničemu što on kaže'; Oreščanin mu se smijao u facu

Image
BILO JE VESELO U 'OTVORENOM': /

Ministar Ćorić: 'Ne vjerujem ničemu što on kaže'; Oreščanin mu se smijao u facu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo