SDP i dalje je ustrajan / SDP ustrajan u pokretanju opoziva premijera, ali ne otkrivaju koje zastupnike pokušavaju pridobiti na svoju stranu

'Računam na sve zastupnike I zastupnice kojima je interes Hrvatske na prvom mjestu', kazaoa Bernardić

28.10.2017.
18:25
VOYO logo

SDP i dalje je ustrajan u pokretanju opoziva Vlade Andreja Plenkovića, poručuju iz Koprivnice sa sastanka SDP-ove koordinacije župana, gradonačelnika. No, ne otkrivaju koje zastupnike pokušavaju pridobiti na svoju stranu.

"Računam na sve zastupnike I zastupnice kojima je interes Hrvatske na prvom mjestu koji ne podržavaju da se novac izvlači iz Hrvtaske putem lešinara I koji su za to da se zaštite radna mjesta u Agrokoru, a ne fotelje članova Vlade", izjavio je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pokretanje opoziva Vlade potreban im je potpis najmanje 31 saborskog zastupnika, što SDP-u nije problem. No, za izglasavanje nepovjerenja ruke treba podići 76-ero zastupnika pa je pitanje hoće li se netko sa strane vladajuće većine prikloniti oporbi.

"Da je došao na pristojan poziv u četvrtak ne bi bilo potrebe za ovim u ovom trenutku nema naznake da postoje pukotine u vladajućoj većini ali ako postoje pukotine onda je nema jer ovisi o dva zastupnika", rekao je Arsen Bauk (SDP), predsjednik Kluba zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković već je sinoć odgovorio SDP-u na zahtjev za opozivom njegove Vlade.

"Što se tiče inicijative oporbe, mislim da će ona proći jednako slabo kao što je prošla o jednom ministru, o drugom ministru, to je njihovo demokratsko pravo", kazao je Andrej Plenković (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, rasprava o tome treba li povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom ili ne predsjednicu RH stavila je na stranu oporbe, a ne premijera. Grabar Kitarović iz Opuzena poručuje kako sukoba s premijerom nema. A prije nego se odluče za idući potez rušenja Vlade, SDP će se zabaviti samim sobom, jer novi Statut stranke, koji je u pripremi, nije po volji dijelu članova. 

"Nije to nikakav sukob ja držim da ovo stanje treba raščistiti, nije Agrokor jedini problem u Hrvatskoj. Ali agrokor jest jedan strukturni problem koji ljude dovodi u sumnju što se tiče političkih struktura", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni šef oporbe ne vidi u svemu sukob, no znakovito mu je što se predsjednica zalaže za rad povjerenstva.

"Predsjednica je na strani zdravog razuma. Riječ je da je predsjednica u pravu dok premijer pored zdravih očiju nije u pravu postavlja se pitanje što skriva i oko čega petlja", rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo