kod spomen obilježja /

SDP položio vijence u spomen na djecu poginulu u Domovinskom ratu

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Tijekom Domovinskog rata u Slavonskom Brodu je poginuo jedan cijeli dječji razred, a Brođani još uvijek iščekuju pokretanje odgovornosti

3.5.2016.
12:54
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

U spomen na 402 djece poginule u Domovinskom ratu, među njima i na šestero dječaka i djevojčica koji su 3. svibnja 1992. poginuli u napadu zrakoplova JNA na Slavonski Brod, u tom je gradu u utorak izaslanstvo SDP-a brodsko-posavske županije položilo vijence kod spomen obilježja "Djevojčica".

Slavonski Brod je grad s najviše poginule djece tijekom Domovinskog rata. U gradu je u tijeku uređenje i nacionalnog spomen obilježja za 402 djevojčice i dječaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tog 3. svibnja 1992. neprijateljski su zrakoplovi sedam puta nadlijetali Slavonski Brod u pokušajima da sruše most na Savi, a u raketiranju civilnih ciljeva život je izgubilo ukupno 16 osoba, dok ih je 60 ranjeno, od kojih 30 teško.

Među poginulima je bilo i četvero braće i sestara te majka i baka iz obitelji Sveto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom Domovinskog rata u Slavonskom Brodu je poginuo jedan cijeli dječji razred, a Brođani još uvijek iščekuju pokretanje odgovornosti za raketiranja i bombardiranja civilnih ciljeva i donošenje pravomoćnih presuda.

Slavonski Brod je grad s najviše poginule djece tijekom Domovinskog rata. U gradu je u tijeku uređenje i nacionalnog spomen obilježja za 402 djevojčice i dječaka poginulih u ratnim razaranjima tijekom Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo