Javio se ogorčeni čitatelj / SDP-ovka uživala u zabranjenoj deliciji: Pogledajte kako se obranila od optužbi!

Image
Foto: Screenshot

'Znači li to da je u posjeti zemlji gdje je kamenovanje i silovanje žena dozvoljeno da bi sudjelovala u istom!?', pitao se čitatelj

25.6.2019.
17:18
Screenshot
VOYO logo

Javio nam se jedan čitatelj zgrožen činom splitske gradske vijećnice i kandidatkinje SDP-a za gradonačelnicu Splita, Aide Batarelo.

"Javljam Vam se zgrožen situacijom da splitska gradska vijećnica i kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Splita Aida Batarelo uživa u prstacima i pri tome se hvali na svom javnom profilu na Facebooku", kazao je čitatelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Batarelo se osvrnula na navedenu situaciju i kazala da se nalazi u Bosni i Hercegovini gdje je to legalno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakon se odnosi na RH, a budući sam bila u inozemstvu, u zemlji koja ima drugu regulativu, sve je ok", napisala je na Facebook-u. 

"Konzumacija prstaca je primitivan snobizam! Isprika joj je da se nalazi u Bosni i Hercegovini pa je legalno ali i dalje ne mijenja činjenicu da uništava obalu, te da se često prstaci švercaju iz RH jer u BiH nema mora koliko se prstaca proda.
Jesu li to socijaldemokratske vrijednosti koje zastupa Aida Batarelo i SDP u Splitu?! Neki njeni pratitelji na Facebooku su je prozvali na što ona odgovara kako se nalazi u inozemstvu pa se na nju zakon o zabrani ne odnosi. Znači li to da je u posjeti zemlji gdje je kamenovanje i silovanje žena dozvoljeno da bi sudjelovala u istom!?", pitao se ogorčeni čitatelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očitovanje iz splitskog SDP-a

"Iako kolegica Aida Batarelo nije prekršila zakone RH s obzirom na to da je jela prstace u BiH gdje je to dozvoljeno, to mi je neprihvatljivo zbog devastacije podmorja izlovom prstaca. U Hrvatskoj je potrebno učinkovitije kažnjavanje ilegalnog izlova i šverca prstaca, a očito je potrebna i dodatna edukacija kako bi se upozorilo na ovakve pojave i na štetnost izlova prstaca. Ovdje je zaštita prirode puno važnija od zakona, te se kao dugogodišnji zagovaratelj zaštite prirode apsolutno protivim izlovu prstaca bilo gdje, a kao predsjednik SDP-a Split izražavam žaljenje i ispričavam se javnosti zbog ovog postupka naše stranačke kolegice. Što se tiče navoda kako sam je svojim 'lajkom' podržao na Facebooku, moram istaknuti da nisam 'lajkao' njenu sliku s prstacima, već album s putovanja u sklopu kojeg je bila navedena slika, koju nisam ni primijetio", kazao je predsjednik SDP-a Split, Goran Kotur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo