jasno i glasno / SDP-ovac Vidović: 'Država treba u potpunosti preuzeti financiranje obnove Siska'

Image
Foto: RTL

Podsjetio je i kako u Sisku ima oko 12.000 umirovljenika koji nisu u mogućnosti sami financirati obnovu nakon potresa

19.1.2021.
16:45
RTL
VOYO logo

Davorko Vidović (Klub SDP-a) zatražio je u utorak u Hrvatskom saboru da se grad Sisak nakon potresa u potpunosti obnovi o državnom trošku jer ne može biti u istoj razini s najrazvijenijim hrvatskim gradovima, a u njemu se nalazi polovica svih šteta i više od polovine stradalih u potresu.

Grad Sisak je motor razvoja Sisačko-moslavačke županije i ako se ne bi obnovio to bi značilo odustajanje od tog  prostora, upozorio je Vidović u slobodnim govorima u Saboru. Siska bez preuzimanje države u cijelosti njegove obnove neće biti, poručio je Vidović pozivajući na obnovu kuća i i zgrada kao i komunalne infrastrukture na tom području nužnih za povratak stanovništva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i kako u Sisku ima oko 12.000 umirovljenika koji nisu u mogućnosti sami financirati obnovu nakon potresa. 

Anka Mrak Taritaš (Klub Glas i Centar), parafrazirajući francuskog kralja Luja XIV koji je rekao "Država to sam ja", odnosno "država to smo mi", ustvrdila je kako ju čine premijer i njegova svita koja ga okružuje i dodvorava mu se. "Vi niste država i činite ju nesposobnom za sve koji u njoj žive", poručila  je Mrak Taritaš poručivši kako je vladajuća stranka 90-tih godina prošlog stoljeća uništila sve što  se moglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajući Zagreb u kojem nije započela obnova ni 10 mjeseci nakon potresa, a deseci obitelji i dalje su bez grijanja i tople vode, boji se, kaže, za Banovinu.

"Iako premijer i Vlada stoluju u Banskim dvorima, ovo nije vrijeme dvorova ni banova, već trebaju biti odgovorni i ponašati se demokratski. Ne mogu oduzeti pravo na kritiku njihovog lošeg rada, a baš se to čini u staroj HDZ-ovoj tradiciji", ustvrdila je Mrak Taritaš ocijenivši neprihvatljivim tezu da onaj tko kritizira vlast ruši državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer, kaže, napada jer se netko usudio kritizirati njegov rad, a da pri tome "nije dizao kralja Sunca u nebesa".

"Grupa kuhara očitala im je lekciju, a premijer sporost u reagiranju na posljedice potresa opravdava postupnim djelovanjem", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo