SDP-OVAC KLARIN DAJE OSTAVKU U SABORU: 'Znam da ću imati manju plaću, ali novac mi nikad nije primaran'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

SDP-ov saborski zastupnik i načelnik općine Tisno, Ivan Klarin, najavio je da podnosi ostavku na mjesto saborskog zastupnika.

11.9.2017.
18:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Kako je napisao na Facebooku, nakon šest godina obnašanja dužnosti zastupnika u Saboru i načelnika općine Tisno došao je "do točke kad te dvije važne dužnosti ne može više istodobno kvalitetno obnašati".

Klarinov post na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani građani i poštovani birači, na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru. Proteklih 6 godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a i istodobno i dužnost načelnika Općine Tisno i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke.

U svom političkom radu uvijek sam prednost davao dužnosti čelnika svoje JLS pa sam se tako dalje u svom političkom djelovanju odlučio posvetiti samo jednoj dužnosti. Iz moralnih razloga to mjesto ću prepustim nekome tko će ovaj uvaženi posao raditi bolje i kvalitetnije od mene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da mandat vraćam svojoj stranci pomoću koje sam i osvojio svoj 3. uzastopni mandat. U proteklih 6 godina kao saborski zastupnik maksimalno sam se trudio ukazati na brojne probleme s kojima se naše društvo suočava, te maksimalno pomoći razvoju svog kraja.

Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran što takvo mjesto ne zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan sam da činom svoje ostavke gubim sva zastupnička prava koja proizlaze iz Zakona, i da će moja primanja od sada biti znatno manja, ali materijalna komponenta nije i nikada neće u politici i mom životu biti primarna.

Na kraju se zahvaljujem svojoj stranci i pogotovo svima onima kojima koji su me birali na dužnost saborskog zastupnika te naglašavam da moje političke aktivnosti s ovime ne prestaju.", napisao je Klarin na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo