'NE NOSIM TO NA POSAO' / Trenutak kada je zaiskrilo između SDP-ovaca i Željke Markić: 'Imate li koji kondom?'

"Ima netko tko hoće primiti izvješće u ruke", pitala ih je Željka Markić držeći izvješće što su odbili i odgovorili da bi joj rado dali druga izvješća da pročita

10.7.2024.
10:49
VOYO logo

Čelnik SDP-a na odlasku Peđa Grbin i izvršna direktorica udruge U ime obitelji Željka Markić verbalno su se sukobili uoči okruglog stola koji u srijedu organizira Klub zastupnika Domovinskog pokreta i ta udruga.

Dio zastupnika, među kojima je bio i čelnik SDP-a na odlasku Peđa Grbin, držeći plakat "Slobodne i ravnopravne" pokazao je što misli o temi okruglog stola - "predstavljanju Izvješća o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini", odnosno takozvanim molitelji koji se svake prve subote u mjesecu okupljaju na gradskim trgovima i mole da, između ostaloga, za prestanak pobačaja, život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i da postanu duhovni autoriteti u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Ima netko tko hoće primiti izvješće u ruke", pitala ih je Željka Markić držeći izvješće što su odbili i odgovorili da bi joj rado dali druga izvješća da pročita.

Iz pozadine se javio netko od SDP-ovaca koji ju je pitao "imate li koji kondom", na što mu je Markić odbrusila "to možda vi nosite sa sobom na posao, ja ne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je za vas malo previše'

"Jako mi je žao da na ovaj način, nedemokratski, komunicirate s kolegama u Saboru i s civilnim društvom. Ali drago nam je da smo slobodni u Hrvatskoj i da možemo raditi i ovo što vi radite", poručila je okupljenim SDP-ovcima čelnica Udruge "U ime obitelji" Željka Markić poželjevši im i dobrodošlicu.

Demokracija je i prosvjed, ali to je za vas malo previše, uzvratio joj je još aktualni šef SDP-a Peđa Grbin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAMA DAJE DŽEPARAC /

Željka Markić brani Bartulicu na X-u: 'Iznijet ću dvije logične mogućnosti. Polako i razgovijetno'

Image
MAMA DAJE DŽEPARAC /

Željka Markić brani Bartulicu na X-u: 'Iznijet ću dvije logične mogućnosti. Polako i razgovijetno'

"Danas možemo vidjeti grupu ekstremista okupljenih oko DP-a u Saboru, koji želi promovirati nazadne, homofobne, šovinističke ideje, protiv toga ćemo se odlučno boriti. Svake prve subote u mjesecu mi ćemo uspravno stajati i boriti se za slobodu i ravnopravnost građana i građanki RH", kazala je zastupnica Sandra Krpan.

SDP se borio i borit će se za sve ugrožene u društvu, za prava žena, da slobodno odlučujemo o svojem tijelu i prava svih manjina, drugih i drugačijih u društvu, dodala je zastupnica Ivana Marković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muškarci, mamini sinovi, dignite se, namjestite hlače i shvatite da u ovom društvu postoje žene koje su slobodne, samostalne, koje zarađuju za svoj život i odlučuju o svom životu. Ako se s tim ne možete nositi, onda je to vaš problem, a ne naš", poslala je poruku muškarcima "koji kleče na trgovima".

Na okrugli stol došla je i pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Konzervativne liderice Europe. Željka Markić za Direkt: 'Držim im fige'

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo