nezgodna situacija /

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka u mladosti osuđen za prometnu za smrtnom posljedicom. Stranka to nije znala, jer im je to prešutio

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

SDP se tako, pred početak kampanje za lokalne izbore, u Osijeku našao u nezgodnoj situaciji.

2.3.2021.
9:25
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka na lokalnim izborima u svibnju, dr. Goran Kušec u lipnju 1994., na Općinskom sudu u Osijeku osuđen je na 10 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, piše Telegram. 

Ta nesreća dogodila se 31. siječnja 1993. i iako je rok rehabilitacije odavno prošao, građani Osijeka koji će u svibnju birati nasljednika aktualnog gradonačelnika Ivice Vrkića, taj podatak imaju pravo znati. tako tvrde u obitelji Geze Pavlukovića, žrtve prometne nesreće koju je izazvao SDP-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP se tako, pred početak kampanje za lokalne izbore, u Osijeku našao u nezgodnoj situaciji.  Kušec navodno o tom događaju nije izvijestio vrh stranke koja ga je kandidirala za gradonačelnika Osijeka.

Žrtva nesreće,  u vrijeme prometnog udesa imao je 77 godina, a od udara vozila kojim je upravljao Kušec, i pada na kolnik zadobio je povrede su bile osobito teške naravi i uslijed kojih povreda je došlo do razvoja gnojne upale pluća i dišnih puteva, što je uzrokovalo smrt. Iako je Pavluković odmah nakon nesreće prevezen u Klinički bolnički centar u Osijeku, ali je 18. dan liječenja umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
lokalni izbori /

Neizvjesna bitka za najveće gradove: U jednom bi se vlast mogla promijeniti nakon 30 godina

Image
lokalni izbori /

Neizvjesna bitka za najveće gradove: U jednom bi se vlast mogla promijeniti nakon 30 godina

Na presudu od 10 mjeseci zatvora, s rokom kušnje od dvije godine, nije se žalio ni Goran Kušec, ni obitelj Geze Pavlukovića pa je ona, nakon isteka 15-dnevnog žalbenog roka, postala pravomoćna u srpnju 1994.

“Svjesni smo da se prometna nesreće svakome može dogoditi, no nama, obitelji, teško je palo što nas nakon udesa Goran Kušec nije kontaktirao, nije se raspitivao za stanje mog djeda, niti ga je posjetio u bolnici dok se nalazio na liječenju. Nije pokazivao nikakvu empatiju prema stradalom”, rekla je Ksenija Rumora, unuka Geze Pavlukovića za Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo