RESTART OTKAZUJE SVE PREDIZBORNE SKUPOVE, BERNARDIĆ OBJASNIO ZAŠTO I DODAO: / 'To je jedina moguća odluka, odgovorni smo'

Image
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Kako je dodao, nastavit će s konferencijama za novinare na otvorenom te komunikaciju s građanima putem društvenih mreža

26.6.2020.
18:40
Nel Pavletić/Pixsell
VOYO logo

SDP kao i cijela Restart koalicija do kraja predizborne kampanje obustavlja dio predizbornih aktivnosti i više neće održavati skupove i druženja s članovima stranke i građanima na terenu, potvrdio je u petak Čakovcu predsjednik stranke Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-OVAC POZITIVAN NA KORONAVIRUS; Ostojić je sa zaraženim bio u kontaktu i poručuje: ‘Idem u samoizolaciju’

Image

SDP-OVAC POZITIVAN NA KORONAVIRUS; Ostojić je sa zaraženim bio u kontaktu i poručuje: 'Idem u samoizolaciju'

Image

SDP-OVAC POZITIVAN NA KORONAVIRUS; Ostojić je sa zaraženim bio u kontaktu i poručuje: 'Idem u samoizolaciju'

Bernardić je kao razloge za takvu odluku naveo je da je sve veći broj zarađenih koronavirusom u Hrvatskoj i da situacija s tim u vezi eskalira. Rekao je da je to jedina moguća odluka SDP-a, kao odgovorne stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-OV TAJNIK BACIO STRELICU PREMA PLENKOVIĆU: ‘Bernardić bi sam otišao u samoizolaciju da je bio u kontaktu sa zaraženim’

Kako je dodao, nastavit će s konferencijama za novinare na otvorenom te komunikaciju s građanima putem društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporuka je članovima stranke, odnosno kandidatima na listama da, ako su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, svakako odu u samoizolaciju.

'Od 5. srpnja krećemo u spas Hrvatske'

Bernardić je u petak iz Varaždina kako njegova koalicija od izbora 5. srpnja, kao nova vlada, ide u borbu za spas radnih mjesta, gospodarstva i građana Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 5. srpnja odlučno, kao Vlada Republike Hrvatske, idemo u borbu za spas radnih mjesta, za spas gospodarstva i spas građana naše zemlje", naglasio je Bernardić koji s kandidatima Restart koalicije danas obilazi III. izbornu jedinicu.

Ustvrdio je kako je u fokusu koalicije beskompromisna borba protiv korupcije jer sve dok je prisutna, kazao je, Hrvatska ne može naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljude najviše boli kada nasilnici izbjegavaju ruku pravde

Ljude pritom, kazao je, najviše boli nepravda, kada "vide da su korumpirani političari, nasilnici, oni koji godinama izbjegavaju ruku pravde, umjesto u zatvoru, umjesto tamo gdje trebaju biti, i dalje na slobodi”.

Kao cilj Restart koalicije Bernardić je naveo i rast poljoprivredne proizvodnje, rast plaća uz podizanje one minimalne na 4.000 kuna, te neoporezivog dohotka na 5.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, istaknuo je, tu je i borba za radna mjesta jer je za vrijeme koronakrize 50 tisuća ljudi izgubilo posao, a spremaju se, tvrdi, i novi otkazi.

Za Varaždin je rekao kako taj grad treba krenuti putem razvoja i to puno transparentnije nego do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora, treća na listi Restart koalicije za III. izbornu jedinicu, naglasila je da je koronakriza ukazala kako stanje u zdravstvu nije dobro, kao ni stanje u socijalnog skrbi.

Kao žena, istaknula je strogo se suprotstavlja ograničavanju prava na izbor ženama da odlučuju o svojem tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjever RH dosad nije imao istu potporu Vlade kao ostali dijelovi RH

Nositelj liste Restart koalicije u trećoj izbornoj jedinici, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, ocijenio je kako sjever Hrvatske dosad nije imao istu potporu Vlade kao ostali dijelovi zemlje, a Restart koalicija "to želi i može promijeniti".

"Kad bismo imali iste uvjete i podršku Vlade kao ostali dijelovi Hrvatske, mi bismo imali 250 posto pokrivenost izvoza uvozom i ne bismo bili zadnji na ljestvici povlačenja europskih sredstava”, rekao je Kolar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Marković, predsjednik varaždinskog SDP-a, upozorio je kako su posljednjih dana problemi s koronokrizom ponovno eskalirali, no problemi s korupcijom su oduvijek tu i zato će, najavljuje, od 5. srpnja Restart koalicija krenuti u radikalne reforme te borbu protiv korupcije.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo