traže akciju dorh-a / SDP o aferi 'Posebni savjetnici': 'Dovoljno je indicija da je riječ o krivotvorenju i prijevari'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'U ovom trenutku ne mislimo da podmetanje dolazi od političkih protivnika i smatramo da bi DORH trebao pokrenuti žurnu istragu ovog slučaja'

5.2.2017.
9:12
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Državna revizija je u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila neke sumnjive isplate, objavljeno je jučer. Radi se o isplatama dnevnica trojici njegovih posebnih savjetnika.

Image
AFERA 'POSEBNI SAVJETNICI' /

Revizija otkrila sumnjive isplate u Milanovićevom uredu, prozvani akteri sve demantirali

Image
AFERA 'POSEBNI SAVJETNICI' /

Revizija otkrila sumnjive isplate u Milanovićevom uredu, prozvani akteri sve demantirali

Kako je javljeno, Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307.785 kuna za inozemne dnevnice. Ipak, svi prozvani Milanovićevi savjetnici demantirali su da su taj novac i dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros su se oglasili i iz SDP-a, stranke koja je tada bila na vlasti.

"Prema onome što je do sada poznato iz nalaza Državne revizije o radu Vlade u 2015. godini, kad je riječ o dijelu koji se odnosi na putne naloge za troje savjetnika u Vladi, dovoljno je indicija da je riječ o krivotvorenju i prijevari. Ne bi trebalo biti teško utvrditi tko je odgovoran za to. Čudi nas što Oreškovićeva Vlada nije utvrdila o čemu se radi jer su im ti podaci bili poznati. Međutim, u ovom trenutku ne mislimo da podmetanje dolazi od političkih protivnika i smatramo da bi Državno odvjetništvo trebalo pokrenuti žurnu istragu ovog slučaja", stoji u prioćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budak: Te godine nisam bio niti na jednom službenom putu

Neven Budak, posebni savjetnik za znanost bivšeg predsjednika Vlade, u subotu je, u povodu nalaza Državne revizije za 2015. i dnevnica koje su mu navodno isplaćene, izjavio da u 2015. godini nije u svojstvu posebnog savjetnika bio niti jedan jedini dan na putu u inozemstvu te da je u četiri godine na toj funkciji bio samo na jednom službenom putu, i to 2014. u Australiju.

"To su ujedno jedine dnevnice, inozemne i domaće, koje sam u četiri godine mandata primio iz Ureda predsjednika Vlade RH. Osim toga, nisam za posao savjetnika tijekom te četiri godine primio nikakav honorar niti bilo kakvu novčanu naknadu ili nagradu", izvijestio je Budak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo