SDP JE TEK SASTAVIO LISTE, A ODMAH JE KRENULA POBUNA: / 'Voljela bih se maknuti s liste i Bernardiću prepustiti mjesto'

Image
Foto: Pixsell
24.1.2019.
15:08
Pixsell
VOYO logo

Jasenka Auguštan-Pentek, koju je predsjednik SDP-a Davor Bernardić predložio za jednu od 12-ero kandidata na stranačkoj listi za izbore za Europski parlament potkraj svibnja, u četvrtak je pismom izvijestila Bernardića i Predsjedništvo stranke da bi se "voljela maknuti s liste i Bernardiću prepustiti svoje mjesto".

Riječ je o SDP-ovki iz Zlatara, pripadnici tzv. neretvanske skupine koja je u listopadu na sjednici Glavnog odbora pokrenula pokušaj smjene Bernardića. Auguštan-Pentek smatra da zbog situacije u SDP-u predsjednik stranke treba biti taj koji vodi svojim primjerom i preuzeti odgovornost i time poslati najbolju poruku članovima stranke i biračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem se Predsjedniku SDP-a koji me predložilo da budem na listi za EU parlament. Shvaćam da je to njegovo pravo, bez obzira što sam osobno, kao i moja županijska organizacija, predložila drugog kandidata. Za mene je velika čast što sam predložena u izbor dvanaestero kandidata", navodi Auguštan-Pentek u pismu.

Image
BERNARDIĆ OBJAVIO KANDIDATE ZA EU IZBORE: /

Na listi je 12 kandidata, on nije zainteresiran

Image
BERNARDIĆ OBJAVIO KANDIDATE ZA EU IZBORE: /

Na listi je 12 kandidata, on nije zainteresiran

'Ne bojim se preuzeti odgovornost'

Po njezinim riječima, Bernardić ju je netom prije sjednice Predsjedništva SDP-a kontaktirao i rekao joj da je u njegovu širem izboru za ulazak na listu. "Bila sam iznenađena, ali i rekla da, ako je potrebno, ne bojim se preuzeti odgovornost. Smatram da svaki SDP-ovac u ovom trenutku ne treba kalkulirati i svi trebamo bezrezervno stati iza stranke. Ovi su izbori test naše snage i povjerenja među biračima", piše Auguštan-Pentek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim zalaganjem u političkom djelovanju ne samo na lokalnoj već i nacionalnoj razini želim pokazati da postoje političari koji ne rade za osobne interese, već imaju želju da se to promijeni, dodala je.

'Predsjednik treba voditi svojim primjerom'

"Tim ciljem vodila se i grupa gradonačelnika kada se suprotstavila internim klanovima i načinu na koji se medijskim istupima išlo u rušenje predsjednika i nanijela šteta cijeloj stranci. Željeli smo pokazati da ne pripadamo nikakvim strujama, tzv. klanovima, i da postoje novi, možda široj javnosti manje poznati gradonačelnici, načelnici, zamjenici i kvalitetni članovi stranke, ali koji rade na jačanju SDP-a i njegovih politika", navodi Auguštan-Pentek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručuje kako će se i dalje zalagati za rješavanje unutarstranačkih problema, i to nema veze s izborima za EU parlament. "Međutim, ono što ima veze s izborima i ono što sam očekivala nakon poziva predsjednika stranke jest vidjeti i njegovo ime na listi", kaže Auguštan-Pentek. Nije mi problem biti zadnja na listi, ako je predsjednik na prvom mjestu. Dapače, voljela bih se maknuti s liste i njemu prepustiti svoje mjesto, poručila je.

"Smatram da predsjednik stranke zbog cjelokupne situacije u SDP-u treba biti taj koji treba voditi svojim primjerom i preuzeti odgovornost, te time poslati najbolju poruku članovima stranke i biračima", zaključuje pismo Auguštan-Pentek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo