Od sanadera do pobačaja /

SDP i HDZ se obračunavaju na Twitteru zbog Istanbulske konvencije: 'Brojite nam dane?' - 'Da vaš Sanader nije...'

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Nakon što je Hrvatski sabor ratificirao Istanbulsku konvenciju komunikacijske službe dvije najveće stranke razračunavaju se putem društvene mreže

13.4.2018.
18:15
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, najprije se pohvalio kako je danas ostvaren novi civilizacijski doseg. "Nazadnjačkim snagama u Hrvatskoj rekli smo ne", objavio je Bernardić dodajući da će SDP i dalje biti prvi na braniku osobnih sloboda, ljudskih prava i onoga što je najbitnije u zaštiti ljudskih života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspravu se uključio HDZ putem službenog stranačkog profila, predbacujući SDP-u da njihova Vlada nije ratificirala spomenutu konvenciju Vijeća Europe.

"Brojite nam dane? Vaša Vlada krajem 2012. donijela je odluku o potpisivanju Konvencije, pa tri godine niste imali političke hrabrosti ratificirati ju. HDZ-ova Vlada provodit će Konvenciju u najboljoj vjeri da riješimo problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji", uzvratili su iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije, jasno, izostao odgovor SDP-a, koji je HDZ-u predbacio Sanadera, u tome pronašavši uzrok što nije ratificirao Istanbulsku konvenciju.

"Da nam vaš Sanader nije financijski ostavio državu na aparatima mi bismo ratificirali IK. Drago nam je što smo jedan dio HDZ-a izveli iz ideološkog mraka pa barem na nekoliko sati. Od danas brojimo dane do pobjede za obranu prava na pobačaj i ostvarenja svih prava i sloboda", objavili su SDP-ovi komunikatori na društvenim mrežama.

Korespondenciju je zaključio HDZ. "Lijepo ste dodatno naveli stvari koje također niste napravili, a niti s vašim novim brojanjem nismo impresionirani..."

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Izvor: Screenshot/Twitter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo