završni razgovori? / SDP danas na sastanku s MOST-om i HDZ-om: koja ministarstva priželjkuje Petrov?

Koalicija Hrvatska raste odazvat će se sutrašnjem sastanku Mosta i Domoljubne koalicije. Na unaprijed dogovoreni sastanak Mosta i HDZ-ove Domoljubne koalicije, Socijaldemokratsku partiju je pozvao čelnik Mosta Božo Petrov

17.12.2015.
19:56
VOYO logo

Dok su se danas mnogi na društvenim mrežama šalili kako je raspisan natječaj za posao mandatara, iz MOST-a poručuju da će se ministarska mjesta popunjavati – matematičkom formulom.

Image
nema više odugovlačenja /

Božo Petrov: 'Ili će u utorak biti poznat mandatar ili ćemo ići na nove izbore'

Image
nema više odugovlačenja /

Božo Petrov: 'Ili će u utorak biti poznat mandatar ili ćemo ići na nove izbore'

“Krećemo sa završnim razgovorima. Prema tome, oni koji su u tome vlaku, oni idu u formiranje sabora i vlade. Ako ide takva tripartitna vlada, znači jedna trećina ide jednoj koaliciji, drugoj koaliciji druga trećina, a MOST ima jednu šestinu, a jedna šestina su za nezavisne stručnjake oko kojih bi se dogovorili", pojasnio je MOST-ovac Tomislav Panenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sadašnjih 20 ministarstava, MOST bi ih tako vodio tri. No, neki, poput Ružice Vukovac, također članice Nacionalnog vijeća, imaju veće apetite.

"Sada su samo funkcije upitne, sve smo drugo dogovorili i sad su zaista na red došle fotelje. Bilo bi nam drago kad bi preuzeli Ministarstvo uprave jer smo pokretači reformi i želimo da se one zaista provedu. Budući da nas je dosta iz Slavnije htjeli bi i Ministarstvo poljoprivrede. Htjeli bi i Ministarstvo financija, te pravosuđe koje je u kaotičnom je stanju. Voljeli bismo i Ministarstvo zaštite okoliša, a poželjno bi bilo i Ministarstvo turizma", nimalo skromno je izjavila Ružice Vukovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi značilo da će MOST upravljati gotovo polovicom Vlade, pa im i šef HDZ-a Tomislav Karamarko poručuje: “Nemojmo o željama, šta bi želio tek HDZ koji je izborni pobjednik?! 30 ministarstava? S njima ćemo razgovarat i raspraviti, ne bih doista medijski s njima ništa dogovarao”.

Očito neće ni morati jer se ostali članovi MOST-a od toga ograđuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je to nerealno. Ne odgovara rezultatima koje smo mi ostvarili i to bi bilo podcjenjivački prema najvećim koalicijama. Nećemo se igrat s tim brojkama, mi idemo s relnim brojevima i da to onda bude vlada koja će opstati, a ne da imamo problem u Vladi”, pojasnio je Tomislav Panerić.

Fotelju premijera, kao i one ministara, u ovako šarolikom društvu neće biti lako razdijeliti. Ako do toga uopće dođe.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo