sberbanka se oglasila priopćenjem / Plenković nakon sastanka: 'Nije bilo ni riječi o tome da bi država preuzela dug Agrokora'

Image
Foto: Ivo Cagalj/Nikola Cutuk/PIXSELL

Sberbank je u priopćenju objavio zaključke sa današnjih sastanaka, a u isto vrijeme, oglasio se i premijer Plenković

29.5.2017.
17:49
Ivo Cagalj/Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je rekao u ponedjeljak kako na sastanku s Rusima ni u jednom trenutku nije bilo riječi o tome da bi država preuzima dugove Agrokora.

- Zakon o izvanrednoj upravi je jasan. Ono što izvanredna uprava radi je dogovoriti s kreditorima novu svježu likvidnost koja bi na dulji rok osigurala normalno funkcioniranje kompanije. Interes Sberbanke za Agrokor je bio isključivo poslovnog karaktera nema nikakvog dodatnog elementa - rekao je Plenković u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sberbank je zainteresirana za transparentne planove oporavka kompanije'

Nakon što se Maksim Poletaev, zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka, sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, ministricom Martinom Dalić i izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom, Sberbank se oglasio priopćenjem u kojem daju viđenje današnjih sastanaka.

"Nakon iznimno konstruktivnog sastanka s predsjednikom Vlade RH, kojem je nazočila i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbank Maksim Poletaev sastao se i s izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom. Razgovor je protekao u otvorenom i pozitivnom ozračju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

>> 'Stav Sberbanke ćemo saznati uskoro, interes drugih banaka premašuje iznos koji tražimo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vlada o susretu premijera i Poletaeva: 'Cilj je osigurati održivo i uspješno poslovanje Agrokora'

>> Završio sastanak u Banskim dvorima, Poletaev: 'Nastavak financiranja ovisi o razini suradnje'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Poletaev ponovio je da je za nastavak suradnje Sberbank s Agrokorom, po pitanju budućeg financiranja, potrebno komunikaciju oko trenutačne pozicije Agrokora, kao i budućih planova za oporavak kompanije, podići na višu razinu.

Sberbank je zainteresirana za transparentne planove oporavka kompanije, kako bi ona mogla servisirati sve svoje dugove, pa tako i onaj koji je nastao prema Sberbank.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, postignuto je i međusobno razumijevanje oko potrebe jačanja menadžmenta operativnih kompanija, posebno retaila kao najosjetljivijeg segmenta", navodi se u priopćenju Sberbanka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo