SAVJETNIK MINISTRICE O BROJU DJECE U ŠKOLAMA: / 'Neugodno sam iznenađen, ovo je postalo natjecanje tko će imati manje učenika'

Image
Foto: Ilustracija: Srećko Niketić/PIXSELL

'Imamo kampanju - nemojte slati djecu u školu'

11.5.2020.
10:58
Ilustracija: Srećko Niketić/PIXSELL
VOYO logo

Učenici razredne nastave i vrtićka djeca danas se mogu vratiti u svoje klupe. Prema najavama ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, u školama će biti oko 4500 učenika, dok bi u vrtićima trebalo biti tri puta više djece nego što ih je u školama. Gostujući U mreži Prvog Hrvatskog radija glavni savjetnik ministrice Marko Košiček komentirao je da je razočaran brojem djece koja su došla u škole.

"Očekivali smo više djece u klupama, ali neugodno sam iznenađen kampanjom, ovo se pretvorilo u natjecanje koja će županija imati manje učenika u školi. Imamo kampanju - nemojte slati djecu u školu", komentirao je Košiček U mreži Prvog Hrvatskog radija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POMOĆNIK MINISTRICE OTKRIO NOVA PRAVILA ZA RAZREDE: /

'Moraju se držati kao male proširene obitelji'; Roditelj imaju važnu obavezu

Image
POMOĆNIK MINISTRICE OTKRIO NOVA PRAVILA ZA RAZREDE: /

'Moraju se držati kao male proširene obitelji'; Roditelj imaju važnu obavezu

Ravnatelji su zvali roditelje i govorili da djeca ostanu kod kuće?

Košiček je pojasnio da u idućih 14 dana neće biti proširivanja grupa, što znači da se djeci koja danas idu u školu neće moći pridružiti novi učenici. Kako kaže, očekuje se da će nakon 14 dana Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi novi okvir u skladu s novom epidemiološkom situacijom pa ako mjere budu relaksiranije bit će i više djece.

Image

Zagreb: Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska, panel "Tablet ili ideja: Je li reforma vec sad zastarjela?" 12.11.2018., Zagreb - IV. Konferencija: Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska u organizaciji 24 sata odrzana je u Obrtnickoj komori. Panel "Tablet ili ideja: Je li reforma vec sad zastarjela?". Marko Kosicek. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Savjetnik ministrice rekao je da su dobili prijave roditelja koji su navodno dobili pozive učitelja i ravnatelja škola da povuku prijave za djecu i ostave ih kod kuće. Najavio je da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja to istražiti i da ni jedna škola ili vritć nisu zatvoreni nego da je na snazi bila obustava nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali broj djece u školama

Ravnateljica zagrebačke OŠ Otona Ivekovića te ujedno članica Hrvatske udruge ravnatelja, Biserka Šćurić, kaže da je u njezinu školu danas došlo četvero učenika. Smatra da je razlog za to nepovjerenje roditelja i da nije čudo da je malo roditelja poslalo djecu u školu kada je preporuka da ne idu u školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Helena Ninković Budimlija, predsjednica Udruga ravnatelja dječjih vrtića Primorsko-goranske županije, kaže da su vrtići spremni i da su oni uvijek bili savjesni kada je higijena u pitanju. Ipak, ističe da je tu odgojno-obrazovna komponenta i da se djeca moraju družiti s vršnjacima što će biti problem.

Podsjećamo, nastava će se od 1. do 4. razreda za osnovnoškolce provoditi mješovitim modelom dok će se za ostale učenike i studente nastava organizirati na daljinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo