FOTO: / Zbog vašara u centru Zagreba nastao potpuni kaos

Ni ove godine Grad Zagreb nas nije razočarao - i opet se prolaznici na ulici tiskaju između sklepanih šatora i montažnih kućica, krcatih potrošačkim radostima. Vašar je opet u gradu!

1.12.2012.
9:22
VOYO logo

Novost je što se ove godine božićno šatorsko naselje nije zaustavilo u krugu Trga bana Jelačića, Cvjetnog trga, Gajeve i Bogovićeve ulice, već je metastaziralo i prema Uspinjači.

Naime, duž cijele Tomićeve ulice, ispred Uspinjače, prvi put su postavljene tzv. blagdanske kućice. To je, dakako, izazvalo i prve probleme u subotu: pješaci ne mogu prolaziti Ilicom, a čak i Hitna pomoć nije mogla u ulicu. I stanari s automobilima trube jer ne mogu proći, javljaju nam čitatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neuspješno uvažavanje savjeta?

Postavljanje blagdanskih kućica u Tomićevoj ulici je možda pokušaj odgovora na prošlogodišnje zamjerke ljudi kojima je bavljenje estetikom poziv. No, ne i uspjeli odgovor.

Podsjetimo, Hrvoje Hrabak, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata lani je prepoznao u tom adventskom šarenilu i naseljavanju centra "kompleks da sve mora biti na središnjem trgu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim zašto drvene kućice ne bi mogle biti u sklopu nekog sajma na prostoru Trga Francuske Republike", sugerirao je.

No, dobili smo ovo. "Dobacili" smo tek koju stotinu metara od Jelačićevog konja i mirisa kobasica i kuhanog vina koji se toče u tamošnjim barakama i šatorima. Koliko je ideja dobra, prosudite sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo