REAKCIJA NOVOG ŠEFA HRT-a: / Kovačić dao vrlo čudno objašnjenje za skidanje satirične emisije s programa

Image
Foto: Pixsell, Tomislav Miletić
17.3.2016.
13:04
Pixsell, Tomislav Miletić
VOYO logo

Naglasivši da se kao v.d. glavnog ravnatelja HRT-a ne smije miješati u program, Kovačić je kazao da HRT stoji iza priopćenja poslanog u srijedu navečer. Dodao je da će se HRT očitovati o ostalim pojedinostima o prekidu ugovora o emitiranju, ali i snimanja novih epizoda 'Montiranog procesa' nakon konzultiranja s pravnom službom.

Image
BRUTALNO SU ODGOVORILI HRT-U: /

'Očekivao sam da će nam dati povišicu kad su rekli da širimo mržnju'

Image
BRUTALNO SU ODGOVORILI HRT-U: /

'Očekivao sam da će nam dati povišicu kad su rekli da širimo mržnju'

Satira nikad nije bila "out"

"Ono što je meni važno je da podižemo nivo objektivnosti HRT-a. Nikada satira nije bila 'out' na HRT-u, kao ni drugi novinarski oblici, ali Programsko vodstvo ima pravo donositi odluke jer u konačnici ono odgovara pred zakonom za neke moguće sankcije", naglasio je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su se oglasili i autori, emisije ekipa News Bara koji je za HTV radio emisiju Montirani proces, a s kojima se prekida ugovor i prije nego su snimljene sve epizode.

"Kad je HRT objavio da širimo nacionalnu, vjersku i etničku mržnju… očekivao sam da će nam dati povišicu", napisao je na svom Facebook profilu voditelj Montiranog procesa Borna Sor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praksa za studente Hrvatskih studija

Kovačić je u četvtrak na Hrvatskim studijima Sveučilista u Zagrebu potpisao sporazum o suradnji kojim se, kako je istaknuto, definira izvođenja dijela nastave, odnosno stručne prakse koju će studenti Hrvatskih studija obavljati na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na ovaj način, obje će institucije ostvariti uzajamnu korist. Nećemo pogriješiti ako istaknemo kako HRT dobiva mlade, kreativne ljude, spremne aktivno participirati u radnim procesima i stjecati nova znanja te sa na taj način i na najboljemu mjestu pripremati za buduću karijeru', istaknuo je voditelj Hrvatskih studija Josip Talanga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo