DVIJE GODINE OD POTRESA / Sastali se Paladina i Tomašević. Ugovorili svaki petak sastanke grada i ministarstva, obnova počinje u travnju

Teme su bile dinamika obnove, povlačenje sredstava iz fonda imajući na umu da bi se to trebalo i formalno produžiti, privremeni smještaj za konstrukcijsku obnovu, odlagalište građevinskog materijala

14.3.2022.
15:52
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sastao se s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivanom Paladinom na temu obnove javnih i privatnih zgrada oštećenih potresom na području grada Zagreba, a nakon toga obojica su dali izjave za medije.

Paladina kaže da je na svakom od sljedećih sastanaka cilj da tema obrađena na ovom sastanku ne budu tema nego riješena prepreka na idućem. Kaže da je razgovor bio konkretan i u duhu suradnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević navodi da su došli u širokom sastavu jer su htjeli strateški definirati neke teme. Teme su, kaže, bile dinamika obnove, povlačenje sredstava iz fonda imajući na umu da bi se to trebalo i formalno produžiti, privremeni smještaj za konstrukcijsku obnovu, odlagalište građevinskog materijala. Tvrdi da su se dogovorili za strukturiraniju komunikaciju i petkom će biti sastanci ministarstva i Grada Zagreba vezano za obnovu, a onda će se na toj razini pridružiti po potrebi. 

Image
ubrzavaju /

Ministri o petrinjskoj obnovi: 'Ovo proljeće imat ćemo veliko gradilište, sredstva su osigurana'

Image
ubrzavaju /

Ministri o petrinjskoj obnovi: 'Ovo proljeće imat ćemo veliko gradilište, sredstva su osigurana'

Upitan o dinamici obnove Paladina govori da je jasno da građani nisu zadovoljni jer dočekat će obnovu prve kuće na dvogodišnjicu od potresa. Kaže da će sve pokušati ubrati, a dodaje kako počinju aktivnosti većeg broja projektiranja, gradnje. "Tijekom travnja počinju prve gradnje nekoliko objekata. 30 objekata je u projektiranju, a u narednim mjesecima slijede i natječaji za izvođenje radova", govori ministar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitani što je drugačije od prije mjesec ili dva i kako im građani mogu vjerovati, Paladina dodaje kako je najavio da će značajnije promjene iznijeti sredinom travnja. Danas se, smatra, rješavaju konkretna pitanja.

Tijekom travnja počinje gradnja zamjenske kuće i kontrukcijska obnova višestambene zgrade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je naposljetku upitan i je li zasad suradnja bolja nego s Horvatom. "Suradnja s gradom nikad nije bila upitna, i neće biti ni sada", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo