SASTALI SE ANDREJ I MILAN: / 'Zagreb dobiva nove tramvaje i još puno dobrih stvari; ucjenuje li Bandić Vladu? E, to ja ne znam...'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da njegovo ministarstvo trenutačno ulaže oko 700 milijuna kuna u Zagreb, u obnovu rotora i nabavu autobusa

4.11.2019.
11:11
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković razgovarao je u ponedjeljak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem o 'svim projektima koji su dobri za Zagreb i Zagrepčane'.

"Danas smo održali sastanak između relevantnih resora Vlade i predstavnika Grada Zagreba sa svim stručnim službama o nizu zajedničkih projekata za razvoj grada", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjem sastanku, rekao je Plenković, dotaknuli su se boljeg prometnog povezivanja, rješavanja bolje poveznice između Grada i zračne luke, projekta Gredelj. Govorili su i o nizu tema oko zdravstvenoga sustava, osobito daljnji napredak u provedbi projekta dječje bolnice u Blatu kao i pitanja vezana uz imunološki zavod. Razgovaralo se i o projektu Zagreb na Savi, rekao je Plenković.

Bilo je riječi i o procesu usvajanja GUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku riječ je isključivo o temi stručnog karaktera koju sagledavaju s aspekata usklađenosti sa zakonom u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja", rekao je Plenković, javlja N1.

'Oko GUP-a ćemo pričekati analizu'

Upitan hoće li HDZ-ovi zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini podržati GUP, Plenković je rekao da bi pričekao stručnu analizu Ministarstva graditeljstva, o čemu je izvijestio i ministar Štromar te da će se nakon toga donijeti odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bio jako konstruktivan sastanak između Vlade i Grada Zagreba i da ćemo u duhu dobre suradnje nastaviti rješavati na najbolji način sve projekte koji pridonose razvoju Grada Zagreba", dodao je premijer.

Sastanak je komentirao i zagrebački gradonačelnik. "Odgovornost i partnerstvo bilo je i ostat će kamen temeljac našeg odnosa", rekao je Bandić nakon sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štromar provjerava GUP

Sastanku je nazočio i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je ustvrdio da njegovo ministarstvo radi na provjeri zakonitosti zagrebačkog GUP-a bez ikakvog politikanstva.

"Prostorni plan je donijela Gradska skupština, GUP donosi Gradska skupština. Na nama je da provjerimo jesu li sve procedure napravljene po zakonu", kazao je Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da tu nema nikakvog politikanstva te je iskazao sigurnost da o tome nitko neće njega kao političara pitati jer na utvrđivanju zakonitosti GUP-a u ministarstvu rade stručne službe.

Butković: 'Ulažemo 700 milijuna kuna u Zagreb'

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da njegovo ministarstvo trenutačno ulaže oko 700 milijuna kuna u Zagreb, u obnovu rotora i nabavu autobusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada dogovaramo, unutar sadašnjeg operativnog programa, nabavu novih tramvaja, obnovu autobusnog kolodvora te projekt novog prometnog ulaska u Zagreb", rekao je.

Na pitanje ucjenjuje li Bandić Vladu potporom njegovih zastupnika u Hrvatskom saboru, Butković je odgovorio kako on za to ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo