(Downtown) / SANTOGOLD - Santogold

Image

Nekadašnji ska punkeri iz Stiffeda postali su kraljevi plesnog podija. Ili su barem pokušali to postati...

1.2.2009.
13:03
VOYO logo

Upakiravanje različitih rock pravaca u elektroniku u zadnjih je nekoliko godina glavna fora u New Yorku, a tim tragom kreću se i Santogold, tandem nastao raspadom ska-punkera Stiffed.

Bazirani na ubojito snažnom basu i dub/reggaeom obojenom glasu Santi White, elektronski tretman dobili su pop, punk i indie rock, a ideja odjekuje najjače u pjesmama kod kojih je "novo doba" jedva primjetno ("You'll Find A Way"). Prva asocijacija na Santogold su, pogotovo zbog zaglušujuće glasnih ritmova, kratkotrajna senzacija iz osamdesetih Bow Wow Wow, no njihove su pjesme ipak bile znatno dorađenije od ovih gospođice White i vjernog joj kompanjona Johna Hilla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kad se sasvim okrenu klubovima događaju im se i katastrofe tipa "Creator" pa njihv čitav debi album zvuči kao zaglavljen između punkerskih koncerata i trendy plesnih klubova. Producent Switch neke je stvari učinio previše sličnima svojoj najpoznatijoj muzi M.I.A., a i brojni gostujući glazbenici često djeluju kao da su zalutali u čitavu priču.

Da ne budemo prestrogi, Santogold imaju talenta što su pokazali u "L.E.S. Artistes" i "Say Aha", a za nešto više morat će se odlučiti kakvu glazbu zapravo žele svirati ili barem ozbiljnije prionuti doradi svog hibrida.        

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo